A1 Slovenija bo 1.9.2018 podražil vse mobilne pakete za 1€, uporabniki eRačuna pa te podražitve ne bodo občutili, saj bodo dobili 1€ popusta | UPORABNA STRAN

A1 Slovenija bo 1.9.2018 podražil vse mobilne pakete za 1€, uporabniki eRačuna pa te podražitve ne bodo občutili, saj bodo dobili 1€ popusta

A1 Slovenija bo 1.9.2018 za 1€ podražil 191 mobilnih paketov. V praksi to pomeni, da se bodo podražili praktično vsi mobilni paketi, ki jih ima A1 Slovenija v ponudbi. Zelo pohvalno je, da so o tem prek SMS-a množično obveščali svoje uporabnike. Hkrati pa so jim sporočili še spremembo ugodnosti pri eRačunu.

Uporabniki eRačuna mesečno prejmejo 1€ dobropisa
Trenutno uporabniki A1 Slovenija, ki si aktivirajo eRačun prejmejo enkratni dobropis v vrednosti 2€. Od 1.9.2018 bo tako, da bodo vsi uporabniki eRačuna mesečno prejeli 1€ dobropisa. To posledično pomeni, da uporabniki eRačuna podražitve ne bodo občutili oz. se za njih 1.9.2018 ne bo nič spremenilo. A1 Slovenija bo tako povečal število tistih uporabnikov, ki uporabljajo eRačun in tako zmanjšal količino nepotrebnega papirja, ki se ga uporabi za tiskanje računov.

eRačun pri A1 Slovenija
Vklop eRačuna je možen na različne načine, najverjetneje je najlažji prek portala ali aplikacije Moj A1 ter s poslanim SMS-om na 4040 s ključno besedo »ERACUN« in elektronskim naslovom na katerega želite prejemati eRačun (eracun vas@e-naslov.si). Elektronski račun je nato lahko poslan na elektronski naslov ali neposredno v elektronsko banko. Račun poslan na elektronski naslov lahko potem plačate kot želite, z uporabo črtne kode tudi npr. na plačilnih avtomatih v poslovalnicah A1 Slovenija, kjer je možno plačilo brez provizije s kreditno ali debetno kartico.

Nazaj na podražitve oz. nepodražitve za uporabnike eRačuna
Seznam paketov s trenutnimi cenami in cenami, ki bodo začele veljati si lahko ogledate tukaj.

Pravica do odstopa od pogodbe
Ker gre za enostransko spremembo naročniške pogodbe imajo potrošniki, ki se jih sprememba dotika (v tem primeru vsi naročniki mobilnih storitev A1 Slovenija), po 129. členu ZEKom-1 pravico do odstopa od pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda to ne posega v vse že zapadle obveznosti. Naročnik, ki je prejel terminalno opremi po akcijski ceni ima možnost operaterju povrniti znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržati. Lahko pa terminalno opremo vrne v stanju v kakršnem mu je bila izročena in plača uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: