Bo moj telefon dobil nadgradnjo na Android 9 Pie? (Samsung, Huawei, Nokia, Motorola, Xiaomi, OnePlus) | UPORABNA STRAN

Bo moj telefon dobil nadgradnjo na Android 9 Pie? (Samsung, Huawei, Nokia, Motorola, Xiaomi, OnePlus)

Bo moj telefon dobil nadgradnjo na Android 9 Pie, je vprašanje, ki si ga je po včerajšnji uradni predstavitvi nove različice Googlovega operacijskega sistema Android, postavil marsikdo. Žal pa je odgovorov na to vprašanje še zelo zelo malo.

Generalno je tako, da bodo Android 9 Pie nadgradnjo praviloma dobili vsi telefoni predstavljenih v zadnjem letu in pol. Nekateri jih bodo dobili zelo hitro, drugi bodo na najnovejšo različico morali čakati dlje, tudi leto dni. Kljub temu da je Google pravilo 18 mesečne podpore vpeljal že dolgo nazaj, pa nekatere Android naprave nikoli niso nadgrajene na novo različico operacijskega sistema.

Pri Pixel in novejših Android One telefonih ni dvoma
Včeraj so Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel in Pixel XL nadgradnjo na Android 9 Pie že dobili. Dobil pa jo je tudi Essential PH‑1. Nadgradnjo na Android 9 Pie bodo dobili tudi vsi telefoni družine Android One, ki so bili predstavljeni po oktobru 2017 (npr. Nokia 6 (2018), Nokia 7 plus, Nokia 8 Sirocco, Xiaomi Mi A2, Xiaomi Mi A2 Lite)

Naprave iz beta programa s posodobitvijo do konca jeseni 2018
Google je z Android 9 Pie (takrat še Android P) prvič predstavil Android Beta program katerega del so bili Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, OnePlus in Essential. Telefoni, ki so sodelovali v beta programu in bodo nadgradnjo na devetko dobili do konca jeseni so tako: Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 in Essential PH‑1, ki pa je nadgradnjo že dobil.

Pri Googlu so sicer pojasnili, da sodelujejo tudi z drugimi partnerji in pričakujejo, da bodo marsikatere naprave nadgradnjo na Android 9 dobile še v letošnjem letu.

Samsung
Uradnih najav pri Samsungu še ni, ampak z izjemno visoko gotovostjo je moč trditi, da bodo Android 9 Pie nadgradnjo dobili Samsung Galaxy S9 in S9+, Samsung Galaxy S8 in S8+ ter Galaxy Note 8. Seveda bo Android 9 dobil tudi Samsung Galaxy Note 9, ki bo predstavljen jutri. Najverjetneje bosta nadgradnjo dobila tudi Galaxy A6 in Galaxy A6+.

Huawei in Honor
Pri Huaweiju lahko nadgradnjo pričakujemo pri Huawei P20, P20 Lite in P20 Pro ter pri Huawei Mate 10 in Mate 10 Pro. Prav tako je velika verjetnost, da da bo nadgradnjo dobil P10. Pri liniji Honor nadgradnjo lahko pričakujejo uporabniki telefonov Honor 9 in Honor 10.

Kaj pa ostali?
Uporabniki telefonov Xiaomi lahko nadgradnjo poleg Mi Mix 2S pričakujejo še na Mi 8 liniji, Mi 6 in najverjetneje tudi na Mi Mix 2. Pri Motoroli bodo zagotovo nadgrajeni Moto Z2 Play, Moto Z2 Force, Moto G6, Moto G6 Plus in Moto G6 Play, najverjetneje pa kar vsi telefoni iz let 2017 in 2018. Pri OnePlus bosta poleg OnePlus 6 nadgradnjo na Android 9 Pie dobila tudi OnePlus 5T, OnePlus 5 ter OnePlus 3 in OnePlus 3T. Pri mobilnih telefonih znamke Sony bo nadgradnjo zagotovo dobil Xperia XZ2, najverjetneje pa tudi Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ Premium in Xperia XZs

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: