Abadenarnica je mobilna denarnica Abanke, ki komitentom omogoča plačevanje mobilnim telefonom | UPORABNA STRAN

Abadenarnica je mobilna denarnica Abanke, ki komitentom omogoča plačevanje mobilnim telefonom

Abadenarnica je mobilna denarnica Abanke, ki njihovim komitentom omogoča plačevanje z uporabo NFC tehnologije in mobilnega telefona. Gre torej za podobno storitev kot jo ponujata NLB (NLB Pay) in Intesa Sanpaolo (Wave2Pay).

Seveda je tudi pri Abanki storitev na voljo zgolj uporabnikom operacijskega sistema Android, ki imajo mobilno napravo z NFC-jem. Abadenarnico so pri Abanki predstavili v začetku julija 2018 in v času promocijskega obdobja je storitev strankam na voljo brezplačno. Po končanem obdobju pa se bo za uporabo Abadenarnice plačal enkratni strošek, ob pristopu k uporabi mobilne denarnice, v višini 5€.

Najprej Maestro in Mastercard
Kot so pojasnili pri Abanki je trenutno v Abadenarnico možno prijaviti kartici Maestro in Mastercard, tako fizičnih kot pravnih oseb. Predpogoj je seveda, da je komitentu izdana fizična kartica. Virtualni kartici pa je dodeljena samostojna številka.

Le začetek mobilne plačilne ponudbe
Z uvedbo mobilne denarnice je Abanka uvedla tudi MDES tokenizacijo. Iz Abanke so za uporabo stran sporočili: »Uvedba možnosti mobilnega plačevanja z Mastercard karticami je le začetek razvoja Abadenarnice. V prihodnje imamo v načrtu nadaljnji razvoj in širitev funkcionalnosti mobilne denarnice, ki bi uporabniku še bolj olajšali plačevanje in nasploh vsakodnevno poslovanje.«

Kako poteka plačevanje?
Po namestitvi in dodajanju kartice v Abadenarnico lahko uporabniki, ki so Abadenarnico izbrali kot privzeto mobilno plačilno aplikacijo s privzeto kartico plačujejo brez odklepanja zaslon, dovolj je le vklopljen NFC. Če je znesek nižji od 15€ je potrebno telefon le prisloniti na POS terminal, če pa je višji, je potrebno vpisati še PIN številko. V primeru, da je Abadenarnici prijavljenih več kartic in bi komitent želel plačati s kartico, ki ni izbrana kot privzeta je potrebno vstopiti v Abadenarnico, izbrati želeno kartico s katero želi plačati in opravi nakup (izbere funkcijo PLAČAJ).

Žal pa Abadenarnica trenutno ponuja res najbolj osnovne funkcije, tako npr. ni na voljo pregled transakcij in stanje limita. Za te je potrebno uporabiti spletno banko Abanet oz. mobilno banko Abamobi. Najverjetneje pa bodo tovrstne funkcije prišle skupaj s posodobitvami aplikacije.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: