Vinska klet Puklavec Family Wines letos ponovno rekorder na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona | UPORABNA STRAN

Vinska klet Puklavec Family Wines letos ponovno rekorder na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona

Vinska klet Puklavec Family Wines je na 44. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona osvojila največ medalj, 30, kar je največ doslej. Prejeli so 13 zlatih medalj ter enega šampiona – Chardonnay 2017 Jeruzalem Ormož in eno veliko zlato medaljo, ki pripada arhivskemu Laškemu rizlingu 2006.

Na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je bilo prijavljenih 573 vzorcev 193 pridelovalcev iz 6-ih držav. Ocenjena vina, ki so prejela nagrade, bodo predstavljen na sejmu Agra, ki bo potekal od 25. do 30.8.2018 v Gornji Radkoni. Na dan vinogradnikov in vinarjev (t.j. 28.8.2018) pa bo potekala tudi svečana podelitev nagrad in razglasitev vinarja leta. Puklavec Family Wines je sicer že večkratni dobitnik naziva Vinar leta, prejemnik prestižne mednarodne medalje Decanter Platinum za Sivi pinot iz linije vin Seven Numbers, letos pa so na Decanter World Wine Awards prejeli rekordnih 13 medalj.

Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines je po objavi rezultatov ocenjevanja povedal: »Izjemno se veselimo bogate bere osvojenih medalj na največjem slovenskem ocenjevanju vina. Zavedamo se, da pridelujemo vina izjemnih kakovosti in ponosen sem na moje sodelavce s katerimi iz leta v leto posegamo višje. Ambicij nam ne primanjkuje in z veseljem ter velikimi pričakovanji zremo v prihodnost saj verjamemo, da se v Ljutomersko Ormoških goricah skriva še veliko potenciala.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: