Vlak bo na liniji Ljubljana – Trst – Letališče Trst (Ronchi) – Udine (Videm) premierno zapeljal 9.9.2018, cena vozovnice do Trsta bo 8€ | UPORABNA STRAN

Vlak bo na liniji Ljubljana – Trst – Letališče Trst (Ronchi) – Udine (Videm) premierno zapeljal 9.9.2018, cena vozovnice do Trsta bo 8€

Vlak, ki bo po dolgih letih povezal Slovenijo in Italijo, bo svojo prvo vožnjo opravil 9.9.2018. Direktni vlak na liniji Ljubljana – Trst – Letališče Trst (Ronchi) – Udine (Videm) bo vozil 2x na dan, a le jutranji vlak (gledano iz Ljubljane) in pozno popoldanski (gledano iz Italije), bo vozil do/iz Udin oz. po slovensko Vidma.

 

 

Kot je bilo napovedano avgusta lani, bo nova linija vzpostavljena v sodelovanju Slovenskih železnic in Trenitalie, katerih vlak se bo tudi uporabljal na tej relaciji.

Potniška garnitura bo ETR 563 prevoznika Trenitalia, ki bo imel 297 sedežev 2. razreda, na vlaku pa bo prostora tudi za do 20 koles. Vlak bo opremljen tudi z električnimi vtičnicami, kar bo še posebej dobrodošlo za tiste, bi radi napolnili mobilno napravo ali prenosni računalnik.

Cena enosmerne vozovnice iz Ljubljane do Trsta za eno osebo bo 8€, Ljubljana Letališče Trst (Ronchi)= 11.60 € in
Ljubljana – Videm/Udine= 15.60 €. Vožnja iz Ljubljane so Trsta bo trajala 2.42, do letališča Trieste – Friuli Venezia Giulia (TRS) bo trajala 3.20, do Udin pa 3.55.

Vozni red vlaka iz Ljubljane je sledeč:
*Ljubljana – 5.57 / Trst – 8.39/8.50 / Udine – 9.52 (vlak se v Sloveniji ustavi še na postajah/postajališčih Ljubljana Tivoli, Borovnica, Logatec, Rakek, Postojna, Pivka, Divača, Sežana, v Italiji pa na Villa Opicina, Trieste Centrale, Monfalcone, Trieste Airport, Cervignano-Aquileia-Grado, Palmanova)
*Ljubljana – 16.10/ Trst – 18.43 (vlak se v Sloveniji ustavi še na postajah/postajališčih Ljubljana Tivoli, Borovnica, Logatec, Rakek, Postojna, Pivka, Divača, Sežana, v Italiji pa na Villa Opicina)

Oba vlaka imata zvezo za Benetke, popoldanski (RE 1896) pa še za Trieste Airport, Cervignano-Aquileia-Grado, Palmanova ter Udine.

Vozni red vlaka iz smeri Trsta oz. Udin z enakimi vmesnimi postajališči pa:
*Trst – 9.01 / Ljubljana – 11.36
*Udine – 17.54 / Trst – 18.58/19.09 / Ljubljana – 21.48

Vlak iz Trsta ima zvezo iz postaj Benetke, Udine, Palmanove, Cervignano-Aquileia-Grado, Trieste Airport in Monfalcone.

Foto: Wikipedia (Alessio Pedretti) in Slovenske železnice

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: