American Airlines 7. junija 2019 vzpostavlja letalsko povezavo Dubrovnik – Filadelfija, s tem pa Hrvaška ponovno dobiva direktno linijo z ZDA | UPORABNA STRAN

American Airlines 7. junija 2019 vzpostavlja letalsko povezavo Dubrovnik – Filadelfija, s tem pa Hrvaška ponovno dobiva direktno linijo z ZDA

American Airlines in letališče Dubrovnik sta naznanila vzpostavitev redne letalske povezave med Dubrovnikom (DBV) in Filadelfijo (PHL). S tem bo Hrvaška po 28-ih letih ponovno dobila neposredno letalsko povezavo z Združenimi državami Amerike.

3x tedensko od 7. junija do 27. septembra 2019
American Airlines bo z letalom Boeing 767-300, ki lahko sprejme 209 potnikov. 28 v poslovnem razredu kjer je potnikom na voljo interaktivni sistem na Samsungovi tablici, 21 v Main Cabin Extra razredu, kjer tako kot v poslovnem razredu ponujajo električno vtičnico ter 160 v Main Cabin (ekonomskem razredu). Skozi celotni let pa bo potnikom na voljo WI-Fi internetna povezava. Z leti na liniji Dubrovnik (DBV) – Filadelfija (PHL) bodo začeli 7. junija 2019 in končali 27. septembra 2019. Leti bodo na voljo 3 x tedensko.

Točni dnevi letov v tednu še niso znani, prav tako pa so pri American Airlines zapisali, da bo letalska povezava vzpostavljena, če bodo pridobili ustrezna državna soglasja. Vozovnice za prihajajočo letalsko povezavo bodo na prodaj od 27. avgusta 2018, takrat pa bo znana tudi cena vozovnice.

Slovenija pa še naprej ostaja brez čezoceanske ali kateregakoli »long haul« redne letalske povezave. Veliko se je govorilo o vzpostavitvi linije z Združenimi Arabskimi Emirati, pa tudi o povezavi z Japonsko.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: