Nomago IJPP subvencionirano vozovnico lahko dijaki in študentje kupijo in podaljšajo prek spleta ali prenovljene mobilne aplikacije Nomago | UPORABNA STRAN

Nomago IJPP subvencionirano vozovnico lahko dijaki in študentje kupijo in podaljšajo prek spleta ali prenovljene mobilne aplikacije Nomago

Nomago, ki je pod eno streho združil avtobusne prevoznike Avrigo, Izletnik Celje, Promet Mesec in AP Rižana ter potovalno agencijo STA potovanja, dijakom in študentom omogoča enostaven in hiter nakup subvencioniranih IJPP vozovnic kar prek spleta ali prenovljene mobilne aplikacije Nomago.

Z 21. 8. 2018 se je začela predprodaja subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za šolsko leto 2018/19. IJPP je uvedlo Ministrstvo za infrastrukturo septembra 2016 z namenom enostavnejše pridobitve subvencionirane vozovnice za prevoz od doma do šole z vlakom, avtobusi po vsej Sloveniji in mestnimi avtobusi v Ljubljani, Mariboru ter na Jesenicah. Z letom 2017 se je postopek še nekoliko poenostavil, saj za pridobitev subvencionirane vozovnice dijaki in študentje potrebujejo zgolj digitalno potrdilo.

Do subvencionirane vozovnice povsem digitalno
Nomago je lani kot prvi dijakom in študentom omogočil spletno naročilo brezkontaktne kartice ter spletni nakup in podaljšanje IJPP vozovnice. Kot je pojasnil glavni izvršni direktor Nomaga, mag. Sandi Brataševec, je letos ta funkcionalnost še nadgrajena, saj so spletni nakup omogočili še pri enkratnih vozovnicah javnega potniškega prometa. Da bi bila uporabniška izkušnja še bolj prijazna, prenovljena aplikacija Nomago omogoča nakup in podaljšanje IJPP vozovnic ter nakup enkratnih vozovnic.

Kako vse skupaj poteka?
Kot rečeno je najlažji in hkrati tudi najbolj priporočljiv način nakupa IJPP vozovnice z uporabo certifikata in plačilne kartice. Certifikati, ki se jih lahko uporabi, so SIGEN-CA, NLB, Poštarca, SIGovCA, Halcom, če nobenega izmed naštetih digitalnih potrdil nimate, lahko v nekaj dneh brezplačno pridobite SIGEN-CA.

Vsi, ki prvič zaprosite za subvencioniran prevoz, sledite vsem točkam, če pa ste lani že imeli IJPP vozovnico, sledite navodilom od 4. točke naprej.
1. Prijava oz. registracija na portalu e-uprava.gov.si
2. Oddaja vloge za izdajo subvencionirane vozovnice. Klikniti je treba »Oddajte Vlogo« in nato izpolniti zahtevane informacije.
3. Če je bila vloga pozitivno rešena, bo med obvestili na portalu eUprave navedena šifra vloge (npr. 2018JPP000123), ki bo potrebna za nadaljevanje postopka nakupa subvencionirane vozovnice.4. Na spletni strani ijpp.nomago.si so na voljo tri možnosti: Nimam še IJPP kartice, Že imam IJPP kartico ter Nakup / Podaljšanje IJPP vozovnice. Novi uporabniki bodo prejeli kartico Nomago, obstoječi uporabniki IJPP sistema pa se lahko odločijo obdržati obstoječo IJPP kartico, a je priporočljiv prehod na novo Nomago kartico.
5. Po izbiri je potrebna registracija spletnega računa ali prijava v obstoječ Nomago račun, če je ta že bil predhodno ustvarjen.
6. Pri naročilu nove kartice Nomago je treba vnesti šifro potrjene vloge na portalu eUprava (npr. 2018JPP000123) ter EMŠO. V nekaj minutah bo v elektronski predal prispela pošta z obvestilom, da je kartica aktivna. Fizična kartica bo v nekaj dneh prišla na naslov stalnega prebivališča osebe, ki je oddala prošnjo za IJPP vozovnico.

7. Ko je kartica aktivirana, je možno nadaljevati z nakupom subvencionirane vozovnice IJPP. Nakup je možno izvesti na spletni strani ijpp.nomago.si ali pa v mobilni aplikaciji Nomago (Android in iOS). Sistem prikaže ceno mesečne, polletne in letne vozovnice ter ceno kuponskih vozovnic. Pri mesečni in polletni je treba najprej navesti obdobje, za katerega se naroča vozovnica.
8. Nomago omogoča spletno plačilo IJPP vozovnice s plačilnima karticama Mastercard in VISA, storitvijo PayPal, Moneto ter direktnim nakazilom iz NLB Klika in Abaneta.

Kako podaljšam vozovnico?
Mesečno vozovnico se lahko po postopku iz 7. in 8. točke na spletu ali v mobilni aplikaciji podaljša od vsakega 21. dne v mesecu.

Prodaja IJPP vozovnic za študente se bo začela 21. 9. 2018, postopek pa bo enak kot za dijaške IJPP vozovnice.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Nomago IJPP subvencionirano vozovnico lahko dijaki in študentje kupijo in podaljšajo prek spleta a… (0) Nomago, ki je pod eno streho združil avtobusne prevoznike Avrigo, Izletnik Celje, Promet […]

Komentiraj

Anti-Spam: