Vse Samsung Galaxy S10 različice bodo imele čitalec prstnih odtisov pod zaslonom | UPORABNA STRAN

Vse Samsung Galaxy S10 različice bodo imele čitalec prstnih odtisov pod zaslonom

Samsung Galaxy S10 bo na voljo v treh različicah, a do sedaj so bile vse informacije v smeri, da bosta zgolj najboljši dve različici dobili čitalec prstnih odtisov pod zaslonom, nove informacije kažejo v smer, da bodo to imele vse tri.

Južnokorejski portal The Investor, ki se sklicuje na vir pri izdelovalcu zaslonov, je zapisal: »The two high-end Galaxy S models will come fitted with an ultrasonic in-screen fingerprint scanner while the other one will house an optical fingerprint sensor beneath the screen.« Uradna predstavitev serije Samsung Galaxy S10 naj bi se odvila februarja 2019, na trgu pa naj bi telefoni prišli marca 2019.

Ultrazvočno tehnologijo branja prstnih odtisov je leta 2015 prvi predstavil Qualcomm, in prav oni bodo Samsungu dostavljali čipe z ultrazvočnim čitalcem prstnih odtisov. Ta tehnologija omogoča ustvarjanje 3D slike prstnega odtisa namesto 2D, ki jo ustvari optični čitalnik. Za razliko od optičnih čitalnikov, ki jih lahko vidimo v pametnih napravah višjega razreda, ultrazvočni čitalniki niso občutljivi na umazanijo, pot ali svetlobo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: