Adria Airways je v prvi polovici leta 2018 izboljšala zasedenost potniške kabine, saj je ta znašala 63.9% | UPORABNA STRAN

Adria Airways je v prvi polovici leta 2018 izboljšala zasedenost potniške kabine, saj je ta znašala 63.9%

Adria Airways je v prvi polovici leta 2018 prepeljala 577.233 potnikov, kar je 8.6% več kot v enakem obdobju lani. Povečali so število letov, hkrati pa so nekoliko izboljšali tudi zasedenost potniške kabine.

Adria je v prvih šestih mesecih leta izvedla skoraj 10.000 poletov, kar je 2.4% več kot v enakem obdobju lani. Prav tako se je krepko povečalo število leto, ki jih je Adria Airways opravila za druge letalske družbe. Gre za t.i. wet-lease oz. ACMI storitev v sklopu katere druga letalska družba zakupi letalo s posadko. Adria je v prvi polovici leta opravila več kot 3.300 tovrstnih letov.

Eden izmed pomembnih pokazateljev uspešnosti je tudi zasedenost potniške kabine. Ta kazalnik (t.i. Load factor) je Adria Airways uspelo v prvi polovici leta 2018 dvigniti za skoraj 2% glede na prvo polovico lanskega leta, tako da ta je ta znašal 63.9%.

Kot so sporočili iz letalske družbe so za 17.7% boljši tudi operativni prihodki družbe. Christian Schneider, komercialni direktor družbe pa je dodal: »Prvo polletje letošnjega leta je bilo dobro, s komercialnega vidika pa so obdobje zaznamovali številni dejavniki, ki so vplivali tako na celotno letalsko industrijo, kot posamezne letalske prevoznike. Specifične razmere in globalna dinamika so terjali od nas nenehne prilagoditve, ki so rezultirale mestoma tudi z neizpolnjenimi pričakovanji naših potnikov. Od prihodnjega obdobja pričakujem več stabilnosti, naše delovanje pa bo usmerjeno v povrnitev zaupanja in izboljšanje kakovosti storitev.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: