Triatlonska preizkušnja Ironman 23.9.2018 prvič prihaja v Slovenijo – I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3. Slovenian Istria | UPORABNA STRAN

Triatlonska preizkušnja Ironman 23.9.2018 prvič prihaja v Slovenijo – I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3. Slovenian Istria

I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3. Slovenian Istria bo prva triatlonska Ironman preizkušnja v Sloveniji, ki se bo odvila 23.9.2018. Šlo bo za polovični ironman, ki bo sestavljen iz 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21.1 km teka.

Slovenski prireditelji Ironmana so pridobili triletno licenco, kar pomeni, da bomo Ironman v Sloveniji videli še vsaj leta 2019 in 2020. Letos bodo nastopali le rekreativci oziroma tako imenovani tekmovalci v starostnih skupinah. Na voljo je bilo 2.000 mest, cena prijavnine pa je znašala od 240€ do 279€, odvisno od hitrosti prijave. I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3. Slovenian Istria bo ponudil tudi 30 mest za tekmovanje na 2019 IRONMAN 70.3 World Championship v Nici, Francija.

Milan Eržen, generalni direktor I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria Milan Eržen je povedal: “Razprodali smo celotno prireditev, tako, da bo 23.9. nastopilo 1400 tekmovalcev iz 48 držav. Skupaj z IRONKIDS bomo imeli 1700 tekmovalcev. 2. 10. 2018 odpremo registracije za dirko 2019, tako da smo že pričeli s predčasnimi rezervacijami za naslednjo dirko in lahko pričakujemo, da bomo v naslednjih 2-3 letih prišli do maksimalnega števila tekmovalcev, ki pa znaša 2600 triatloncev za polovični Ironman.

Star in cilj v Kopru
Star in cilj največjega triatlonskega dogodka v zgodovini Slovenije bosta v Kopru. Plavanje bo potekalo v Kopru, kolesarska progra bo speljana čez luko Koper, Ankaran v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Sveti Anton, v Koper, Šmarje, Izolo in Koper. Tek bo potekal po Kopru, ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja. 8 ur in 30 minut je najdaljši dovoljeni čas za atleta, da tekmovanje dokonča v uradnem delu.

Dogodek je izjemno pomemben za promocijo Slovenije
Na I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3. Slovenian Istria se je prijavilo več kot 1100 udeležencev iz tujine. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije pojasnjuje: “Na samem vrhu seznama najštevilnejših prijav so tudi trije najpomembnejši trgi slovenskega turizma, s katerih beležimo največje število prihodov in prenočitev: Italija, Avstrija in Nemčija. Kar četrtina tekmovalcev prihaja iz Italije. Iz Avstrije prihaja blizu 20 %, iz Nemčije pa več kot desetina vseh tekmovalcev.” in dodaja “Tekmovanja Ironman se udeležujejo tisti, ki segajo po vrhunskih in ekstremnih športnih rezultatih. Številni med njimi so poslovneži, vplivneži in odločevalci na številnih področjih, ki segajo po vrhunskih, ekstremnih rezultatih. Hkrati pa gre tudi za goste, ki so odprti za nova doživetja in nove destinacije, ki jih prijetno presenetijo in navdušijo. In Slovenija je prav takšna destinacija. Dogodek tako predstavlja edinstveno priložnost za predstavitev naše dežele skozi pristni stik z neokrnjeno naravo destinacije.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: