Europark Maribor do ponedeljka, 17.9.2018 gosti največji LEGO festival doslej | UPORABNA STRAN

Europark Maribor do ponedeljka, 17.9.2018 gosti največji LEGO festival doslej

Europark Maribor je od Cityparka Ljubljana prevzel največji Lego festival, ki so ga do sedaj gostili v nakupovalnih centrih s katerimi upravlja SES. Europark Maribor bo LEGO festival gostil do ponedeljka, 17.9.2018.

Nakupovalne ulice Europarka Maribor tako sedaj krasijo velikanske skulpture iz legendarnih LEGO kock. Med njimi je tako moč najti junake Vojne zvezd, nepogrešljivi Olivia in Emma iz LEGO friends in želvo, žirafo in mnoge druge živali. Direktorica Europarka, Simona Mandl je povedala: “Obiskovalci lahko vsak dan ustvarjajo v Lego igralnicah oziroma se pomerijo v tekmovanjih. Lego festival ponuja številne priložnosti za spodbujanje domišljije in ustvarjalnost. Pri mladih in mladih po srcu sestavljanje spodbuja ustvarjalno žilico, logiko, praktičnost, sistematično razmišljanje in koordinacijo. V veliko veselje nam je, da legice ponovno navdušujejo male in velike.«

LEGO kocke za vse starosti
Ker so LEGO kocke namenjene tistim najmlajšim in tistim nekoliko starejšim, a mladim po srcu, so v Europarku pripravili različne aktivnosti. Vsak dan so tako na voljo igralnice kjer se lahko z LEGO kockami pozabavajo vsi. Od ponedeljka do sobote je v njih možno ustvarjati od 10.00 do 12.00 in od 16.00 do 19.00, v nedeljo pa med 10.00 in 12.00. Otrokom so vsak dan na voljo tudi tekmovanja, v sklopu katerih lahko najmlajši še dodatno spodbudijo svojo domišljijo in se potegujejo za simpatične Lego nagrade. Preizkusijo se lahko v sestavljanju kreativnih skulptur iz rdečih kock in najvišjega stolpa, tekmujejo lahko v »Lego ribarjenju« in sestavljanju kock Lego technic.

Foto: Bojan Mihalič

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: