HoT (Hofer Telekom) je septembra 2018 presegel mejo 50.000 uporabnikov, kar je okoli 2.05% mobilnega trga | UPORABNA STRAN

HoT (Hofer Telekom) je septembra 2018 presegel mejo 50.000 uporabnikov, kar je okoli 2.05% mobilnega trga

HoT oz. Hofer Telekom je sporočil, da so v septembru 2018 presegli število 50.000 uporabnikov. To jim je uspelo v letu dni in štirih mesecih, saj so se kot nov MVNO operater na pot podali 11.5.2017.

Pospešena rast števila uporabnikov pri HoT-u se očitno še ne ustavlja, kar pa pomeni, da HoT vedno bolj izbirajo tudi tisti, ki ne sodijo v skupino cenovno občutljivih uorabnikov, ti so namreč prvi, ki menjajo mobilnega operaterja. Da je temu tako, potrjuje podatek, da je najpogosteje uporabljena tarifa HoT MAXI, ki stane 9.99€ in ponuja neomejeno količino minut in SMS-ov ter 20GB prenosa podatkov. Drug podatek, ki potrjuje to tezo pa je, da po poročilu AKOS-a uporabniki HoT-a v povprečju porabijo več mobilnega prenosa podatkov kot uporabniki drugih operaterjev.

Eva Aljančič, direktorica mobilnega operaterja HoT je izpostavila še: »Naši uporabniki lahko zelo preprosto in povsem brezplačno preklapljajo med tarifami in izbrane količine iz meseca v mesec prilagajajo svojim potrebam. Preko našega portala ali mobilne aplikacije Moj HoT imajo v vsakem trenutku natančen pregled in nadzor nad porabo ter stroški zase in za svoje družinske člane.«

HoT je v AKOS-ovem poročilu za Q1 2018 imel 1.6% mobilnega trga v Sloveniji, na podlagi penetracije iz tistega obdobja, ima sedaj HoT 2.05% tržni delež. To pomeni, da se je rast nadaljevala tudi v poletnem obdobju, ko je navadno slabše obdobje za prodajo mobilnih paketov. Kje se bo rast števila uporabnikov upočasnila, bomo še videli, a v letu 2019 bodo zagotovo morali ponuditi kakšno novo inovativno rešitev. WiFi2GO škrtoc se je izkazal kot odlična ideja, ki so jo uporabniki z veseljem sprejeli. Če bi nekaj takšnega ponudili s stacionarnim rourer/modemom, bi najverjetneje prav tako bil prodajni hit.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: