Addiko banka bo v Sloveniji kmalu ponudila možnost plačevanja prek Viberja – Chat Banking in Viber P2P plačilo | UPORABNA STRAN

Addiko banka bo v Sloveniji kmalu ponudila možnost plačevanja prek Viberja – Chat Banking in Viber P2P plačilo

Addiko banka bo v Sloveniji kmalu ponudila storitvi Chat Banking, ki komitentom omogoča uporabo bančnih storitev prek Viberja ter storitev Viber P2P plačilo, ki omogoča pošiljanje sredstev med dvema Viber uporabniškima računoma.

 

 

Srđan Novaković, regijski izvršni direktor digitalnega poslovanja v Addiko Bank Skupini, je na mednarodni konferenci Cutting Edge of Digital Mind poleg inovativnih bančnih storitev, med katerimi je npr. Addiko Express poslovalnica, ki jo je Addiko banka premierno predstavila leta 2016 v BTC-ju. Posebnost te poslovalnice je digitalna izkušnja, ki jer si uporabniki lahko uredijo vse storitve. V nekaj poslovalnicah tudi s pomočjo uporabe Microsoft Surface Table.

Plačevanje prek aplikacije Viber
Srđan Novaković pa je hkrati premierno napovedal skorajšnji prihod nove storitve na slovensko tržišče. Addiko banka je bila prva banka na svetu, ki je v sklopu aplikacije Viber ponudila bančne storitve. Aplikacija Viber je v Jugovzhodni Evropi izjemno popularna, saj ima aktivnih več kot 27 mio uporabnikov. V Sloveniji imata Viber in WhatsApp približno enak delež, a se delež Viberja med pogovornimi aplikacijami počasi veča.

Addiko banka je bančne storitve prek Viberja ponudila februarja 2017 v Bosni in Hercegovini, nato so storitev ponudili na Hrvaškem, sledili sta Črna gora in Srbija. Do konca leta pa obljubljajo, da bo storitev na voljo tudi v Sloveniji. V sklopu te storitve Addiko banka komitentu omogoča dostop do profila Moja Addiko banka v sklopu katerega je na voljo pregled stanja na računu in plačilo računa, pa tudi pregled njihovih proizvodov in pregled lokacij banke.

Viber P2P plačilo pa je storitev, ki komitentu omogoča, da drugemu uporabniku pošlje denar prek Viber aplikacije. V sklopu storitve »Plačila« je ponujena možnost pošiljanja denarja. Po izbiri te možnosti je potrebno izbrati še uporabnika, ki se mu pošilja sredstva. V osnovi je nastavljeno tako, da je prejemnik denarja prav tako komitent Addiko banke, a to je odločitev banke, saj tehnologija podpira tudi možnost pošiljanja na račun druge banke. Možnost pošiljanja komitentom drugih bank načrtujejo v Črni gori, na drugih trgih pa se zahteva, da je prejemnik tudi komitent.

Foto: Žiga Intihar

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: