Sejem Feel the Future 2018 bo vrata na Celjskem sejmu odprl 17. oktobra 2018 in obiskovalcem ponudil vpogled v širok nabor inovativnih digitalnih rešitev | UPORABNA STRAN

Sejem Feel the Future 2018 bo vrata na Celjskem sejmu odprl 17. oktobra 2018 in obiskovalcem ponudil vpogled v širok nabor inovativnih digitalnih rešitev

Sejem Feel the Future, ki poteka v okviru Celjskega sejma se bo letos odvil drugič. Po tem, ko sejma informacijske tehnologije v Sloveniji vrsto let nismo imeli, so se pri Celjskem sejmu odločili združiti predstavnike panoge in na enem mestu predstaviti novosti in trende s tega področja.

Izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec je povedal: »Slovenija je dozdajšnje inovativne rešitve pozitivno sprejela, kar dokazuje tudi pospešena digitalna preobrazba našega okolja. Z letošnjimi vsebinami želimo na sejmu Feel the Future stopiti še korak dlje in udeležencem zagotoviti edinstveno priložnost, da spoznajo priložnosti, ki jih prinaša prihodnost.«

2. Sejem Feel the Future se bo odvil med 17.10. in 19.10.2018. Premiero pa bo letos doživel Feel the Future of Gaming, 1. sejem in festival videoiger, ki bo prav tako potekal na Celjskem sejmu, in sicer od 17.10. do 20.10.2018. V letošnji izvedbi sejma Feel the Future so koncept zastavili še nekoliko širše kot lani, saj bodo poleg aktualnih tematik, med katere zagotovo sodita umetna inteligenca in blockcain tehnologija, ponudili tudi povezavo s svetom igričarstva.

Sejemski in konferenčni del
Da bo na Sejemu Feel the Future 2018 vsak našel nekaj uporabnega zase, so sejemski del obogatili s strokovnimi predavanji, ki se bodo dotikala sodobnih tehnologij, implementacije le teh v različna okolja, predstavili bodo učilnico prihodnosti, povedali, kaj nas čaka na področju pametih mest, prikazali delovanje 3D tiskalnikov in vse skupaj dopolnili še z virtualno resničnostjo (VR) in 360° pogledom vesolja. Na sejmu se bodo med drugim predstavili Microsoft, Stelkom, Ministrstvo za javno upravo, Arnes, HAKL IT, Fakulteta DOBA, ResEvo, CGS Plus, Algit, Gajtisk, Pattern City – Vzorčno Mesto, pa tudi reviji Revija Svet elektronike in IRT3000.

iFEEL start-up 2018 natečaj
V sklopu sejma bo potekal tudi iFEEL start-up 2018 natečaj, ki bo inovativnim start-up podjetjem ponudil priložnost predstavitve njihovih vizij za prihodnost. Med prijavljenimi podjetji bo Celjski sejem izbral 10 takšnih, ki jim bo omogočil predstavitev na razstavnem prostoru sejmišča ter ponudil srečanja s potencialnimi investitorji z IT in blockchain področja.

1. Feel the Future of Gaming
Velik poudarek so pri Celjskem sejmu dali tudi na igričarski del, saj so sejmu in festivalu Feel the Future of Gaming namenili najmodernejšo dvorano, ki se razprostira na več kot 3.250 m2. Vsi ljubitelji igranja iger na računalniku in igralnih konzolah bodo na svoj račun lahko prišli v sklopu LAN party tekmovanja v sklopu katerega se bodo odvila tekmovanja v igrah: Counter-Strike: Global Offensive, League of legends, FIFA 2018, Hearthstone, Fortnite, Playerunknown’s Battleground, PRO evolution soccer 2018 in Rocket league. Prijave so še vedno možne na tej spletni strani. Sejemski del pa bo med drugim postregel s predstavitvami najnovejše tehnologije namenjene igranju iger.

Vstopnice in odpiralni čas
Sejem Feel the Future 2018 bo od srede, 17.10. do petka, 19.10.2018 odprt med 9.00 in 17.00. Feel the Future of Gaming pa 17. in 18.10.2018 med 9.00 in 19.00 v petek, 19. in soboto, 20.10.2018 pa med 9.00 in 20.00. Vstopnina za odrasle bo 8€, za učence, dijake in študente pa 5€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: