Hofer Brezovica (Tržaška cesta) pri gostilni Gorjanc in uvozu na avtocesto pred skorajšnjim odprtjem | UPORABNA STRAN

Hofer Brezovica (Tržaška cesta) pri gostilni Gorjanc in uvozu na avtocesto pred skorajšnjim odprtjem

Hofer Brezovica na Tržaški cesti je pred skorajšnjim odprtjem in tako bo trgovina, ki stoji nasproti gostilne Gorjanc ter poleg avtocestnega izvoza/uvoza Brezovica postala 84. Hoferjeva trgovina v Sloveniji.

Trgovina je praktično že dokončana
Hofer Brezovica dejansko ne stoji v občini Brezovica pri Ljubljani, saj se ta začne na drugi strani križišča, a ker Hoferja na Brezovici ni in ker ta stoji tako blizu občinske meje, bi kakšno drugo ime bilo precej bolj štorasto. Z gradnjo 1.100 m2 velike trgovine je Hofer pričel v začetku leta in napovedal, da bo dokončana do konca leta 2018.

To obljubo bodo več kot očitno držali, saj je trgovina Hofer Brezovica praktično dokončana. To potrjujejo tudi pri Hofer Slovenija, kjer so povedali, da za napoved datuma odprtja čakajo še uporabno dovoljenje. To pomeni, da bi Hofer trgovino lahko odprl v oktobru oz. v skrajnem primeru v novembru 2018. Trgovina ima sicer tipsko arhitekturno Hofer zasnovo z visoko energetsko učinkovitostjo ter majhnim izpustom CO2.

Nekoliko spremenjena Tržaška cesta
Gradnja trgovine Hofer Brezovica in nove avtohiše, ki stoji v neposredni bližini, je zahtevala rekonstrukcijo Tržaške ceste. Dodali so nov semafor in s tem omogočili uvoz do trgovine tako iz smeri Ljubljane proti Vrhniki, kot vozil v nasprotni smeri. Kolesarje pa so iz cestišča premaknili na pločnik. Hofer Brezovica bo ponujal 93 parkirnih mest, v delu med izvozom/uvozom na avtocesto pa je prostor, ki ga je Mestna občina Ljubljana predvidela za gradnjo P+R Gorjanc, a gradnja tega v kratkem še ni predvidena.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: