Misija IBM Corporate Service Corps v Sloveniji že drugič pomaga projektom, ki podpirajo gospodarski razvoj, podjetništvo in socialne storitve | UPORABNA STRAN

Misija IBM Corporate Service Corps v Sloveniji že drugič pomaga projektom, ki podpirajo gospodarski razvoj, podjetništvo in socialne storitve

Misija IBM Corporate Service Corps se že drugič mudi v Sloveniji z namenom spodbujati lokalna podjetja in voditelje ter pomagati tistim projektom, ki podpirajo gospodarski razvoj in podjetništvo, izobraževanje ter socialne storitve.

15 IBM-ovih zaposlenih iz ZDA, Mehike, Brazilije, Singapurja, Indije, Malezije in Argentine v Sloveniji že nekaj tednov sodeluje z lokalnimi organizacijami ter pripravila kratkoročna in dolgoročna priporočila za podporo njihovim osrednjim iniciativam. Organizacije ki sodelujejo so: Zavod 404, CEED Slovenija, Društvo SOS, Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza.

Pri Zavodu 404 bo ekipa IBM poskušala določiti ustrezno organizacijo in potrebne korake, da razširi programe zavoda na področju STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo, matematika) za osnovnošolce, srednješolce in druge učence. S širitvijo programa na nacionalno raven bodo dosegli to, da bo veliko več učencev lahko izkusilo in uživalo v tovrstnih predmetih in morda razmišljalo o prihodnji zaposlitvi oziroma karieri v tehnoloških in inženirskih sektorjih.

Pri CEED Slovenija bo IBM preučil in pomagal postaviti ključne sistemske procese in znanja CEED poslovnega modela, da lahko CEED lažje in učinkoviteje uresničuje cilj spodbuditve gospodarske rasti s krepitvijo podjetništva in podpore malim podjetjem v njihovi rasti in internacionalizaciji. Projekt ima tudi pomembno mednarodno vlogo, saj bo omogočil prenos modela, ki se je oblikoval v Sloveniji na druge CEED Centre in s tem hitrejšo mednarodno širitev zavoda CEED.

IBM bo z Društvom SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja izdelal priporočila za učinkovito zbiranje podatkov o žrtvah nasilja, ki so uporabnice in uporabniki storitev pod okriljem Društva SOS telefon. Učinkovito zbiranje podatkov s spremljanjem žrtev nasilja v programih društva, bo pomembno osvetlilo problematiko nasilja nad ženskami in otroki.

V Zavodu za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje pa bo ekipa IBM-a iskala načine za optimizacijo sistemov in metod upravljanja ter nadgraditve trajnostne strategije. Izboljšave bodo zavodu omogočile učinkovitejše sodelovanje z več deset tisoč prostovoljci, udeleženci, koordinatorji in mentorji ter vzpostavile možnosti za uresničitev ogromnega potenciala za izobraževalne in športno-rekreacijske programe ter aktivnosti za starejše in mlade v Sloveniji.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: