Mobilna Urbana tudi na iOS 12 ne bo delovala – Zakaj Apple iPhone uporabniki še vedno nimajo virtualne Urbane? | UPORABNA STRAN

Mobilna Urbana tudi na iOS 12 ne bo delovala – Zakaj Apple iPhone uporabniki še vedno nimajo virtualne Urbane?

Apple je s septembrsko predstavitvijo operacijskega sistema iOS 12 razvijalcem (third party developers) aplikacij omogočil nekaj več NFC funkcionalnosti, ki jih lahko uporabijo pri razvoju svoje mobilne aplikacije. A še vedno ni na voljo polni dostop, kar omejuje razvoj nekaterih aplikacij.

Mobilna Urbana tudi z iOS 12 ne bo delovala
Kot pojasnjujejo pri Telekomu Slovenije, ki za LPP razvijajo aplikacijo Mobilna Urbana platforma iOS še vedno ne dopušča uporabe NFC-modula na način, ki bi omogočal delovanje storitev mestne kartice. Težava je v tem, da je Apple z iOS 12 razvijalcem dovolil le delni dostop do NFC modula, polni dostop ima le Apple Pay. Po besedah Telekoma Slovenije imajo razvijalci sedaj na voljo le možnost branja NFC tagov (značk), a to ne zadostuje za izvedbo transakcije z Mobilno Urbano.

Kot je bilo moč razbrati iz predstavitve in besedil ter pojasnil danih po tem, je Apple z iOS 12 sicer NFC modul odprl do te mere, da razvijalci aplikacij sedaj NFC lahko uporabijo kot ključ za odpiranje hotelskih vrat, virtualno kartico za uporabo prevoznih/transportnih storitev. Očitno bo potrebno počakati na naslednjo iOS različico, da bodo iPhone uporabniki lahko uporabljali storitve Mobilne Urbane, ki jih je LPP za Android uporabnike predstavil leta 2014.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: