25. Zlati boben (2018) je v sodelovanju z družbo Mastercard postal prvi brezgotovinski mednarodni festival kreativnosti | UPORABNA STRAN

25. Zlati boben (2018) je v sodelovanju z družbo Mastercard postal prvi brezgotovinski mednarodni festival kreativnosti

25. Zlati boben (Golden Drum), ki je potekal med 17. in 19.10.2018 v Portorožu je v sodelovanju z družbo Mastercard postal prvi brezgotovinski mednarodni festival kreativnosti.

Mastercard je v Sloveniji v sodelovanju z Nogometnim klubom Maribor že predstavil brezgotovinski nogometni stadion. Ljudski vrt v Mariboru je tako junija lani postal prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji, saj na njem športni navdušenci lahko plačujejo zgolj s plačilnimi karticami in člansko izkaznico Viole Maribor 1989.

Slovenci smo v koraku z novimi tehnologijami na področju plačil
Luka Gabrovšek, poslovni direktor Mastercard Slovenija je povedal: »Z namenom ustvarjanja preprostejše uporabniške izkušnje skuša Mastercard prenoviti načine našega vsakodnevnega delovanja. Ob tem se opira na inovacije in kreativne tehnologije. Samo v letošnjem letu smo uspešno predstavili več mobilnih denarnic, ki podpirajo plačilne kartice Mastercard in Maestro, med njimi tudi NLB Pay in Abadenarnico. Razvoj pa se nadaljuje v smeri plačevanja prek različnih mobilnih naprav in nosljivih tehnologij, ki bodo še dodatno zaščitile in povezale imetnike kartic na globalni ravni.«

Slovenci obožujemo debetne kartice
Raziskava je pokazala, da 78% Slovencev za plačevanja uporablja debetno kartico. Predvsem gre tukaj za kartico Maestro, ki je del družine Mastercard, a ta kartica ima precej omejitev, predvsem na področju spletnih plačil. Zato je Mastercard v Sloveniji pred kratkim lansiral nov produkt, in sicer gre za Mastercard debetno kartico. Prvi slovenski izdajatelj kartice je Petrol mBills, ki uporabnikom omogoča, da denar naložijo na svoj mBills račun in nato plačujejo z Mastercard Debit kartico, a le do višine sredstev na mBills računu. Hkrati pa z mobilno aplikacijo omogočajo popoln nadzor nad Mastercard Debit kartico.

Na 25. festivalu Zlati boben je Mastercard predstavil tudi tri metode brezgotovinskega plačevanja. Robot Pepper uporabnikom omogoča, da naročijo svoj obrok ali letalsko karto s pomočjo pogovora, prav tako tudi samo plačilo računa poteka z uporabo govora. Nosljiva tehnologija z uporabo MDES tokenizacije omogoča, da ura, zapestnica ali prstan postanejo plačilno sredstvo. Povezani avtomobili (Connected Car) pa omogočajo, da z uporabo virtualne denarnice voznik plača želeno storitev npr. gorivo ali hrano.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: