Zmagovalci iFEEL start-up 2018 natečaja so Creative Solutions, Simmedia in Simbioza Genesis, 10 najboljših pa se je predstavilo tudi na sejmu Feel The Future 2018 | UPORABNA STRAN

Zmagovalci iFEEL start-up 2018 natečaja so Creative Solutions, Simmedia in Simbioza Genesis, 10 najboljših pa se je predstavilo tudi na sejmu Feel The Future 2018

V okviru sejma Feel The Future 2018 je potekal tudi iFEEL start-up 2018 natečaj, s katerim so iskali inovativne ideje s širšega tehnološkega področja. Tako so najprej izbrali 10 najboljših, ki so dobili možnost predstavitve na razstavnem prostoru sejmišča, na koncu pa so izbrali še tri najboljše ideje.

Na 2. sejmu Feel The Future so se tako predstavila podjetja Eggos d.o.o., GewdGame d.o.o., Inden d.o.o., Omniopti d.o.o., Ortoscale d.o.o., Pinlab d.o.o., Creative Solutions, Simmedia d.o.o., Simbioza Genesis in Zavod Podjem. Kot zmagovalce natečaja iFEEL start-up 2018 pa je komisija izbrala podjetja Simbioza Genesis, Creative Solutions in Simmedia d.o.o..

Simbioza Genesis je socialno podjetje, ki se osredotoča na inovativno izobraževanje in promocijo digitalnih veščin prek medgeneracijskega sodelovanja za vključujočo informacijsko družbo. Njihova vizija je postati vodilni sogovornik na temo medgeneracijskega sodelovanja in digitalne pismenosti. Zato so konec leta 2017 vzpostavili prvo inovativno središče tehnologij za starejše od 55 let: Simbioza BTC City Lab, ki je namenjeno uporabi, testiranju in spoznavanju novih tehnologij za vsakdanjo rabo.

Creative Solutions s pomočjo interaktivne VR izkušnje povezuje podjetja in njihove stranke, tako da jim ponuja kakovostne storitve navidezne resničnosti. Ta se je namreč izkazala kot dober tržni medij, ki ga pri Creative Solutions izkoriščajo, da svojim strankam zgotovijo kar se da veliko tržno izpostavljenost.

Simmedia pa je prvo podjetje, ki je na slovenskem trgu združilo športno vadbo in interaktivno vizualizacijo gibanja. Z lastnim inovativnim pristopom razvijajo produkte, ki dvigajo motivacijo za gibanje in vplivajo na večji obisk v športnih in fitnes centrih. Na sejmu so tako predstavili najnovejšo različico kolesarskega simulatorja Simathlon, ki omogoča kolesarjenje po treh različnih navideznih pokrajinah, kar popestri samo kolesarsko vadbo in s tem motivira uporabnika, da raje izvaja tovrstno vadbo.

Podjetje Eggos se je predstavilo s produktom EggBOX, ki je prenosna »vse-v-enem« blagajna, saj vsebuje računalnik, zaslon na dotik, mobilni modem in vgrajen tiskalnik. Podjetje GewdGame predstavlja inovativen poslovni model v svetu e-športnih iger. S pomočjo orodij želijo podpreti nadobudne profesionalne igralce pri razvoju spretnosti in povečanju zaslužka tako, da jim pomagajo pri ponudbi storitev zanesljivim sovrstnikom v varnem in zaupanja vrednem okolju. Družba Inden ponuja inovativne rešitve za proizvodna podjetja. Na sejmu pa so se predstavljali s konceptom uvajanja industrije 4.0 v proizvodni liniji. OmniOpti ponuja napredno rešitev za optimizacijo razvoza s poudarkom na večkriterijski optimizaciji, ki ponuja več alternativnih poti. Cilj družbe Ortoscale je zagotavljati neprekinjeno poslovanje različnim podjetjem s proaktivnim nadzorom in uporabo rezervne lokacije v oblaku. Družba Pinlab je razvila izdelek CONTROL+, izdelek, ki je namenjen krepitvi podjetij, ne glede na njihovo velikost. Zavod Podjem pa je mlado zagonsko podjetje, ki nudi storitve in podporo tako pri kreativni zasnovi prve ideje, koncepta, scenarija kot pri avdio video produkciji na terenu ali v studiu in pri končni distribuciji (objavah) video zvočnih in filmskih izdelkov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: