Drenikova ulica v Ljubljani bo zaradi prenove do 10.12.2018 delno zaprta – razširili bodo pločnik in dodali kolesarsko stezo | UPORABNA STRAN

Drenikova ulica v Ljubljani bo zaradi prenove do 10.12.2018 delno zaprta – razširili bodo pločnik in dodali kolesarsko stezo

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da bo Drenikova ulica do začetka decembra delno zaprta. Razlog za zaporo so obnovitvena dela, ki bodo potekala predvidoma do 10.12.2018.

Drenikova ulica bo dobila kolesarsko stezo.

V času prenove tako ne bo mogoče zavijanje levo z Drenikove na Verovškovo ulico. LPP postajališče Drenikova (na severni strani ceste) pa bo v času del prestavljeno približno 150 metrov proti Celovški cesti.

Kaj bo obsegala prenova Drenikove ulice?
Drenikova ulica bo s prenovo dobila razširjene pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, tako bodo pridobili dodatni prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2.5 metra. Zaradi pomanjkanja prostora je kolesarska steza doslej vodila okoli tega območja, po Černetovi ulici, po prenovi pa bo kolesarjem omogočen neposredni dostop do obstoječih kolesarskih poti v okolici.

Prenovljeno bo križišče Drenikova ulica – Celovška cesta – Na jami

Skupaj s prenovo voznih površin se bo izvajala prenova vročevoda in plinovoda, za večjo varnost pešcev in kolesarjev pa bodo prenovili tudi križišče Drenikova ulica – Celovška cesta – Na jami.

Prenovo bo izvajalo podjetje Prenova-gradbenik d.o.o., skupna pogodbena vrednost za MOL in Energetiko Ljubljana skupaj pa je 2.688.891,03 EUR brez DDV.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: