Slovenska zdravilišča bodo med krompirjevimi počitnicami skoraj povsem zasedena, največ bo slovenskih gostov | UPORABNA STRAN

Slovenska zdravilišča bodo med krompirjevimi počitnicami skoraj povsem zasedena, največ bo slovenskih gostov

Krompirjeve počitnice so se začele in s slovenskih naravnih zdraviliščih bo tudi v letu 2018 zasedenost zelo visoka. Pri Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč ocenjujejo, da bodo kapacitete zasedene med 80% in 100%.

Predvsem slovenske družine z otroki
Ker so letošnji prazniki umeščeni v sredino tedna bo ciljna skupina, to so predvsem slovenske družine z otroki, dobro zasedla kapacitete v slovenskih zdraviliščih. Veliko pa bo tudi gostov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Nemčije, Srbije in Rusije.

Terme Čatež bodo v največji meri gostile domače goste. V Termah Village (apartmaje, mobilne hišice in kamp) polnijo zadnje kapacitete, zimska Termalna riviera, ki so jo v poletnem času celovito obnovili, zimski termalni kompleks pa je novo podobo dobil v jesenskih dneh. Pozabili ne bodo niti na aktivnosti za noč čarovnic.

Terme Dobrna v vseh njihovih prenočitvenih kapacitetah (Hotela Vita, Depandansi Hotel Park in Depandansi Vila Higiea) beležijo 90% zasedenost. Največ bo slovenskih gostov, nato sledijo gostje iz Italije, Nemčije in Avstrije.

Zasedenost enot (Terme Dolenjske Toplice in Terme Šmarješke Toplice, Hoteli Otočec, Hotel Šport, Talaso Strunjan), ki sodijo pod Terme Krka bo približno takšna kot lani. Trendi v zadnjih letih pričajo o povečanem številu rezervacij v zadnjem hipu, zato pričakujejo še dodatne rezervacije individualnih gostov. Drug trend, ki ga opažajo, pa je, da se čas bivanja gostov na splošno krajša (v povprečju bivajo 3-4 dni), a se za oddih odločijo večkrat letno. Večina gostov bo iz Slovenije, nato sledijo gosti iz Italije, Hrvaške in Srbije.

Thermana Laško bo v obdobju med 1.11. in 4.11. polno zasedena, do 1.11.2018 pa imajo še nekaj prostih sob. Večino kapacitet bodo zasedli tuji gostje, po državah pa vodijo slovenske in italijanske družine. Ker so krompirjeve počitnice praviloma namenjene družinam, so veliko pozornosti namenili družinski animaciji s tematskimi dogodki na bazenu, na prostem. Odprli so tudi VR sobo doživetij v kateri bodo lahko gostje igrali njihovo lastno VR igro (Spremeni tok zgodovine), v kateri bodo vstopili v čas srednjega veka, v čas grofov Celjskih ter v čas prepovedane ljubezni med Friderikom in Veroniko. Naloga uporabnika bo, da stopi v Friderikove čevlje ter se reši iz ječe.

Sava Hotels & Resorts so v času krompirjevih počitnic tradicionalno dobro zasedeni. Terme 3000 – Moravske Toplice in Terme Banovci so povsem zasedene, Terme Ptuj imajo okoli 90% zasedenost, Terme Lendava pa okoli 80%. Zdravilišče Radenci in Sava Hoteli Bled, pa imajo nekaj več prostih mest. V termalnem delu (terme v Pomurju in na Štajerskem) prevladujejo domači gostje (54 %), med tujimi (46 %) pa je največ gostov iz sosednje Avstrije, Italije, Nemčije, Češke, Hrvaške … V strukturi gostov v hotelih na Bledu nekje do 10 % gostov predstavljajo domači gostje, preostalo pa tuji, predvsem iz Italije.

V Termah Olimia so zasedeni v skladu s pričakovanju, saj so praktično polno zasedeni. Prevladujejo slovenski gostje, takoj za njimi so gostje iz Italije in Avstrije, sledijo hrvaški gostje. Največ gostov se je odločilo za 3-dnevni in 4-dnevni oddih, pričakujejo pa povečano število enodnevnih gostov, ki bodo v času počitnic prišli v nov kompleks Family Wellness Termalija. Ta svet vodnih doživetij je namenjen celotni družini in nudi plezalno steno iz bazena, interaktivno igralnico, 7D kino in bazen z mivko za najmlajše.

Pri Lifeclass Portorož so do 4.11.2018 80% zasedeni, največ bo domačih gostov, sledijo avstrijski, nemški in italijanski. Razmerje med domačimi in tujimi je 31:69. V obdobju krompirjevih počitnic za goste v sodelovanju s turistično agencijo Sonček pripravljajo paket Komedija+Kopanje, ki bo klasične počitnice obogatil s pestrim stand-up programom.

Terme Topolšica v času krompirjevih počitnic beležijo zasedenost podobno lanski, prav tako tudi v Termah Zreče. Slovenskih gostov bo 72%, nato sledijo Nemci, Italijani, Avstrijci in Hrvati. Večinoma bodo ostali 3 ali 4 dni.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: