GOLFTV bo od 1.1.2019 ponujal več kot 2.000 ur prenosa golfa v živo (PGA Tour, The Players, FedExCup, Presidents Cup) | UPORABNA STRAN

GOLFTV bo od 1.1.2019 ponujal več kot 2.000 ur prenosa golfa v živo (PGA Tour, The Players, FedExCup, Presidents Cup)

GOLFTV bo zaživel 1.1.2019 in bo prvi rezultat novega strateškega partnerstva med Discoveryjem in PGA Tour, ki je bilo predstavljeno junija 2018. GOLFTV bo več kot 2.000 ur prenosov v živo in ostale premijske pretočne vsebine.

Discovery od leta 2015, ko je postal 100% lastnik Eurosporta, močno krepi športne vsebine. Letošnja največja novost je zagotovo 12 letna pogodba, ki so jo podpisali s PGA Tour. Discovery bo z letom 2019 dobil televizijske in pravice za ostale platforme za prenos šest turnej, ki sodijo v sklop PGA Tur in skoraj 150 turnirjev na leto, vključno s prvenstvom THE PLAYERS, končnico pokala FedExCup in pokalom Presidents Cup. Pravice bodo veljale za vse države razen ZDA, prenos pravic na Discovery se bo zgodil s prenehanjem pravic v določeni državi.

GOLFTV bo nadomestil PGA TOUR LIVE
PGA Tour je prek PGA TOUR LIVE že ponujal svoje pretočne vsebine na mobilnih napravah in računalnikih, kjer so uporabniki lahko spremljali prenose v živo ter ostale aktualne novice iz sveta golfa. V vseh državah z izjemo ZDA bo GOLFTV nadomestil PGA TOUR LIVE. Kot obljublja Discovery bo GOLFTV navdušencem ponudil najširši nabor vsebin povezanih z golfom na enem mestu. Rastoča ponudba vsebin bo vključevala številne prelomne trenutke športa, predstavitve super zvezdnikov med igralci in turnirje. Poleg več kot 2.000 ur prenosov v živio na leto bodo na voljo tudi posnetki turnirjev in ekskluzivne vsebine.

Alex Caplan, predsednik in generalni direktor Discovery Golfa, je povedal: »Naš dolgoročni cilj je ustvariti nepogrešljivo izkušnjo, ki občutno izboljša način s katerim navdušenci iz vsega sveta vsak dan gledajo, igrajo in se vključujejo v igro. Predstavitev blagovne znamke GOLFTV je razburljiv naslednji korak našega potovanja.«

GOLFTV bo na začetku na voljo na spletni strani ter mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android ali iOS. Kasneje pa Discovery obljublja tudi podporo za Smart TV (Apple TV in Chromecast). Cena storitve še ni znana.

Kdaj bo GOLFTV na voljo v Sloveniji?
Odgovora na to vprašanje še ni, saj je Discovery posredoval časovnico le za 21 držav. Podatki za Slovenijo naj bi bili znani do konca leta. V letu 2019 bodo GOLFTV aktivirali v naslednjih državah: Avstralija, Kanada, Italija, Japonska, Nizozemska, Portugalska, Rusija, Španija. V letu 2020 bosta na vrsti Poljska, Južna Koreja, v letu 2021 Belgija, Kitajska, Nemčija, Južnoafriška Republika, v letu 2022 bo storitev na voljo še na Danskem, Finskem, Indiji, Norveškem, Švedskem, Veliki Britaniji Leta 2024 pa pride na vrsto še Francija.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: