T-2 je v občini Škocjan zgradil novo optično omrežje, prvi uporabniki bodo priklopljeni novembra 2018 | UPORABNA STRAN

T-2 je v občini Škocjan zgradil novo optično omrežje, prvi uporabniki bodo priklopljeni novembra 2018

T-2 je v občini Škocjan, na območju med Dobravo pri Škocjanu in Zloganjem z gradnjo 1. faze optičnega omrežja. Tako bodo s priklopi prvih uporabnikov na novo optično omrežje izvedeni že v prvih dneh novembra 2018.

Gradnja FTTH omrežja v naseljih Dobruška vas, Dolnja Stara vas, Grmovlje, Hrastulje, Hudenje, Škocjan, Zloganje, Segonje in Zavinek se je pričela že v lanskem letu in je deloma potekala skupaj s posodobitvijo vodovodnega omrežja v občini. Da je 377 prebivalcev občine Škocjan dobilo možnost priklopa na optično omrežje T-2 in posledično dostop do znatno višjih prenosnih hitrosti, kot so jih imeli na voljo do sedaj, je bilo izvedenih 27 tekočih kilometrov izkopa.

T-2 še vedno vodi med ponudniki optičnega omrežja
Po podatkih AKOS-a za Q2 2018 ima T-2 s 41.7% še vedno največji tržni delež uporabnikov med uporabniki, ki so priklopljeni na optično omrežje. S 37.7% sledi Telekom Slovenije, tretji je A1 Slovenija, ki ima 9.7%, četrti pa Telemach s 7.2%. Penetracija FTTH priključkov glede na gospodinjstva v Sloveniji je v Q2 2018 znašala 25.5% in je bila za 0.8 odstotne točke višja kot v Q1 2018.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: