T-2 je v občini Ivančna Gorica začel z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja, ki bo ob dokončanju omogočalo priklop 900-ih gospodinjstev | UPORABNA STRAN

T-2 je v občini Ivančna Gorica začel z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja, ki bo ob dokončanju omogočalo priklop 900-ih gospodinjstev

T-2 je v začetku novembra 2018 v občini Ivančna Gorica začel z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja, ki bo potekalo v treh fazah in bo na koncu omogočalo priklop 900-ih gospodinjstev. Prvi priklopi bodo mogoči v decembru 2018, zaključek gradnje pa je predviden za april 2019.

Prva, druga in tretja faza gradnje
Gradnja kabelske kanalizacije in optičnega omrežja bo potekala v treh fazah
*Prva faza gradnje obsega območje blokov na Ljubljanski cesti in Ulici 6. junija, dela pa se bodo nadaljevala še na Sokolski ulici, Jurčičevi ulici in Ulici Viktorja Koleša.
*Druga faza predvideva gradnjo na Ulici Cankarjeve brigade, na Poti v Resje, Ob potoku, v industrijski coni, na Partizanski ulici, Ulici talcev, Poti v gozd in na Poti na vir.
*Tretja faza se bo začela predvidoma februarja 2019, a je začetek odvisen od rekonstrukcije Ljubljanske ceste kjer se bo med rekonstrukcijo že polagalo cevi in vgrajevalo jaške za optično omrežje. Gradnja tretje faze bo obsega območje med Studencem in Livarsko ulico.

Prvi priklopi že decembra 2018
Kot so sporočili iz T-2 bodo prve uporabnike na novo omrežje priklapljali predvidoma že v decembru 2018, in sicer bo šlo za večstanovanjske objekte na Ljubljanski cesti in Ulici 6. junija. Nato pa bodo priklope omogočali skladno z dokončanimi deli.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: