Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad predvidoma do 18.11.2018 ne bo vozila, saj izvajajo večja vzdrževalna dela | UPORABNA STRAN

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad predvidoma do 18.11.2018 ne bo vozila, saj izvajajo večja vzdrževalna dela

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki v letošnjem letu ponovno beleži rekordni obisk, predvidoma do 18.11.2018 ne bo vozila. Razlog za to je načrtovan redni pregled tirne vzpenjače.

Kot so sporočili iz Javnega zavoda Ljubljanski grad gre za vzdrževalna dela v skladu z zakonodajo ter po navodilih proizvajalca – podjetja Garaventa. Izvajali bodo večja vzdrževalna dela na kabini in protiuteži.

Zagotovljen bo nadomestni prevoz
Ker vzpenjača na Ljubljanski grad ne bo vozila, bo v tem času zagotovljen nadomestni prevoz s Krekovega trga do Ljubljanskega gradu z avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa. Predvidena trasa je: Krekov trg – Poljanska cesta – Ulica Janeza Pavla II – Streliška ulica – cesta Slovenskih kmečkih uporov – Ljubljanski grad. Vozovnice za prevoz je možno kupiti na spodnji postaji vzpenjače in v vstopnem paviljonu pred gradom. Cena vozovnice v eno smer je 1.2€ na osebo, vožnje pa se bodo izvajale med 10.00 in 20.00 na 15 minut.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: