Nomago je pripojil podjetje Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana) in tako zaključil 1. fazo napovedanih združitev | UPORABNA STRAN

Nomago je pripojil podjetje Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana) in tako zaključil 1. fazo napovedanih združitev

Nomago, ki je pod svojim okriljem združil podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica, Promet Mesec, v začetku septembra pa tudi potovalno agencijo STA potovanja, je z novembrom 2018 pripojil tudi podjetje Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana). S tem pa so tudi zaključili 1. fazo načrtovanih pripojitev.

 

 

AP Rižana, ki je pod blagovno znamko Nomago začel nastopati 1. maja 2018, bo ohranil sedež v Bertokih in posloval v okviru novoustanovljene Poslovne enote Koper, od koder bodo med drugim tudi koordinirali vozne rede javnega linijskega prometa in šolskih prevozov. Ustanovitelja družinskega podjetja AP Rižana, Branko in Martina Šav, ostajata v Nomagu, nespremenjeni pa ostajajo tudi vozni redi in vozni park, ki ga bo Nomago v prihodnje še dodatno nadgrajeval.

Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga je ob zaključku postopka pripojitve povedal: »Pripojitev AP Rižana je strateškega pomena za nadaljnji razvoj Nomaga. Prek Kopra, ki je pomembna geografska točka pri organizaciji prevozov, bomo lahko sedaj še lažje in bolj učinkovito usklajevali prevoze in poslovanje v regiji. Sem prištevamo tudi prevoze potnikov z ladij za križarjenja, prevoze v zaledju Trsta, na območju pokrajine Furlanija-Julijska krajina ter prevoze v sosednji Istri. Veseli nas, da ustanovitelja AP Rižana še naprej ostajata v Nomagu, tako kot tudi vsi dosedanji sodelavci AP Rižana.«

Krepitev mreže vse do Trsta
Ker je Nomago s poslovalnico STA putovanja v Zagrebu in podjetjem Brioni iz Pule prisoten na Hrvaškem, od konca septembra pa s podjetjem Alibus International tudi v Italiji, bodo z enotno blagovno znamko lažje nastopali na trgu in iskali sinergije. Kot so pojasnili pri Nomagu, bo usklajevanje prevozov prek Kopra pomembno olajšalo organizacijo poslovanja skupine Nomago in omogočilo bolj učinkovit nastop na strateško pomembnih trgih na priobalnem območju do Istre. Sandi Brataševec pa je še dodal, da so z zaključeno 1. fazo pripojitev še korak bližje končnemu cilju in to je, razviti se v vodilnega ponudnika mobilnosti med Benetkami in Dubrovnikom.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: