Hotel Park Ljubljana je postal del verige B&B Hotels in se sedaj imenuje B&B Hotel Ljubljana Park | UPORABNA STRAN

Hotel Park Ljubljana je postal del verige B&B Hotels in se sedaj imenuje B&B Hotel Ljubljana Park

B&B Hotel Ljubljana Park je novo ime hotela Park Ljubljana, saj je ga je prevzela evropska skupina B&B Hotels. To je tudi prvi slovenski hotel verige B&B Hotels, ki se je leta 1990 začela razvijati v Bretanji, Francija.

Foto: Miran Kambic

Veriga hotelov B&B Hotels ima trenutno 460 hotelov v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Poljskem in v Švici, upravlja pa tudi hotele v Belgiji, na Češkem in v Braziliji. Leta 2010 je verigo kupila The Carlyle Group. V prihodnjih mesecih načrtujejo vstop na avstrijski trg, v prihodnjih letih pa želijo verigo razširiti tudi na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem in v Bolgariji.

Kaj pa B&B Hotel Ljubljana Park?
Trenutno je B&B Hotel Ljubljana Park z več kot 200 sobami največji hotel verige B&B Hotels v srednji Evropi. Skupina B&B Hotels se je s podpisom dolgoročne najemne pogodbe zavezala k posodobitvi in obnovi objekta že v prihodnjih mesecih. Še vedno pa ostajajo Urban&Green, kar je glavna usmeritev hotela, ki pomeni usmeritev k trajnostnemu razvoju, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi skupnostmi. Kot so izpostavili v B&B Hotel Ljubljana Park vstop v verigo sedaj ponuja priložnost, da trajnostni koncept »Reduce, reuse in recycle« razširijo tudi na ostale hotele.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: