2. sezona serije Mars na National Geographic prihaja 11.11.2018 ob 21.55 | UPORABNA STRAN

2. sezona serije Mars na National Geographic prihaja 11.11.2018 ob 21.55

Serija Mars, ki je mešanica dokumentarne in znanstvenofantastične serije bo premiero 2. sezone doživela danes, 11.11.2018 ob 21.55 na National Geographic. Serija, ki sloni na knjigi How We’ll Live on Mars avtorja Stephena Petraneka, je svojo prvo sezono doživela leta 2016, ali pa je National Geographic potrdil drugo, ki sedaj prihaja na mele zaslone.

 

 

2. sezona serije Mars je, tako kot 1. sestavljena iz igranih in dokumentarnih prizorov, ki predvidevajo, kakšno bo življenje na rdečem planetu, na podlagi trenutnih dogajanj na Zemlji. Zgodba serije Mars se nadaljuje pet let po zaključku prve sezone in uspešnem krstnem poletu na rdeči planet, ko je prvotna ekipa Mednarodne Marsove znanstvene fundacije (IMSF) s težavo varno pristala in postavila prvo naselbino. Zdaj se piše leto 2042 in IMSF je ustanovila že pravo pravcato kolonijo, Mesto Olympus, a sami ne morejo financirati odprave na Marsu. To je na široko odprlo varata zasebnemu sektorju, kar je povod za trenja med prvotnimi znanstveniki, ki mislijo samo na odpravo, in rudarji, ki jih je poslalo podjetje Lukrum Industries, ki pa gleda predvsem na dobiček, to pa ustvarja čisto nove izzive za vse na rdečem planetu.

6 novih epizod
Nova sezona bo, tako kot prva obsegala 6 epizod. National Geographic je moči spet združil z Brianom Grazerjem, Ronom Howardom in Michaelom Rosenbergom iz Imagine Entertainment. Režiserju prve sezone Everardo Gout (Days of Grace) se v drugi sezoni pridružita še Stephen Cragg (Škandal, Kako se izmazati z umorom) in Ashley Way (Doctor Who, Domovina). Zasedba serije Mars je sestavljena iz že znanih igralcev prve sezone in več novincev, med katerimi so JiHAE (Mortal Engines), Jeff Hephner (Chicago Med, Code Black) in Esai Morales (Ozark, Newyorška policija).

Opisi epizod
Epizoda 1: “Nismo sami”
Po skoraj desetletju samevanja na Marsu se znanstveniki v dokončani naselbini Mesto Olympus Mednarodne Marsove znanstvene fundacije (IMSF) pripravljajo na prihod skupine izurjenih astronavtov podjetja Lukrum Industries, profitne organizacije, specializirane za izkoriščanje naravnih virov. Ko rudarji te nove kolonije, ki jih vodi Kurt Hurrelle (Jeff Hephner), brez predhodnega opozorila zahtevajo pomoč IMSF, si skočijo v lase, zato je poveljnica Mesta Olympus, Hana Seung (JiHAE), prisiljena najti miroljubno rešitev, da bosta obe strani zadovoljni. V sedanjosti na Zemlji na krovu najsevernejše naftne ploščadi na svetu na Arktiki ekstremni pogoji ustvarjajo Marsu podobno okolje. Delavec pove, kako težko je biti po tri tedne ločen od družine.

Epizoda 2: “Ves svet med njima”
IMSF in Lukrum, ki si zdaj delita skupen vir vode in energije, sta se nekako naučila sobivati, kar pa je ogroženo, ko Kurt (Jeff Hephner) z ekipo nepričakovano napreduje pri svoji nalogi izkoriščanja rude na planetu, Hana (JiHAE) pa se trudi vzdrževati diplomacijo med obema stranema — ko se zgodi tragedija. Fizičarka Amelie Durand (Clémentine Poidatz) se pripravlja na odhod nazaj na Zemljo — brez svoje ljubezni, Javierja Delgada (Alberto Ammann), hidrologa in geokemika. Na Zemlji dr. Leslie Richardson (Cosima Shaw) pokaže svojo moč nove voditeljice IMSF. V sedanjosti aktivisti Greenpeacea na morju protestirajo črpanju nafte v Barentsovem morju na Arktiki, sprašujejo pa se tudi o učinkovitosti takšnega početja.

Epizoda 3: “Ko pade tema”
Ko udari solarni izbruh in onesposobi komunikacije med kolonijami in znotraj njih, ekipa iz Mesta Olympus hiti, da bi našla eksobiologinjo/geologinjo Marto Kamen (Anamaria Marinca), ki med neodobreno raziskovalno odpravo obtiči na površju. Kolonija se pripravlja na prvo nosečnost na rdečem planetu; Hana (JiHAE) doživi tragedijo; in Ameliejini (Clémentine Poidatz) načrti za povratek na Zemljo so uničeni. V sedanjosti se znanstvenik s svojo ekipo na Zemlji v iskanju podatkov, ki bodo pomagali predvideti učinke topljenja ledenikov na gladinov morij, poda v kruto in nevarno okolje.

Epizoda 4: “Okužba”
Marta (Anamaria Marinca) okreva po izbruhu skrivnostne bolezni v Mestu Olympus in koloniji Lukrum. Ko IMSF ugotovi, da je umrl njihov član, hitijo, da bi odkrili vzrok, izvor in način širjenja, preden bo prepozno — in bo mrtvih še več. V sedanjosti Vladimir Chuprov, aktivist Greenpeacea, osvetli zdravstveno krizo domorodcev, ki so jo v Rusiji pometli pod preprogo, da ne bi škodovala črpanju nafte na Arktiki.

Epizoda 5: “Merjenje moči”
Lukrum se dogovori z Rusijo za ekskluzivne pravice izkoriščanja rude. Mesto Olympus preplavi negotovost, ker Mike Glenn (Gunnar Cauthery) spodkopava Hanino avtoriteto in posledično ogroža člane kolonije Lukrum. Nov dojenček – Marsovec prve generacije – prispe dva meseca prezgodaj! Na arktičnem krogu v sedanjosti se narodi trudijo sodelovati za prevlado v poslovnih interesih, da bi zaščitili krhke ekosisteme in ohranili domorodne življenjske sloge, medtem ko naftarji na prvo mesto dajejo lasten dobiček, ne pa javno dobro.

Epizoda 6: “Preobrat”
Lukrum gre s svojimi interesi predaleč in nenamerno ogrozi obe koloniji. IMSF ukrepa, da bi stabiliziral položaj, a bo za nekatere to prepozno. V trenutnih podnebnih razmerah na Zemlji je človeška aktivnost destabilizirala naravo. NASA z operacijo Ledeni most proučuje Arktični morski led, da bi opozorila na globalno segrevanje in dramatične spremembe, ki se dogajajo na planetu, edinem domu, ki ga imamo … Za zdaj!

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: