Spotify Connect je sedaj na voljo tudi brezplačnim uporabnikom, a morajo proizvajalci zvočnikov nadgraditi programsko opremo | UPORABNA STRAN

Spotify Connect je sedaj na voljo tudi brezplačnim uporabnikom, a morajo proizvajalci zvočnikov nadgraditi programsko opremo

Spotify je z novembrom 2018 nadgradil Spotify SDK, ki ga uporablja rešitev Spotify Connect. Ključni del nadgradnje je, da sedaj lahko tudi brezplačni uporabniki pretočne storitve Spotify uživajo v glasbi na zvočnikih s podporo za Spotify Connect.

 

 

Do sedaj le Spotify Premium uporabniki
Rešitev Spotify Connect, ki je bila lansirana leta 2013, so do sedaj lahko uporabljali zgolj Spotify Premium uporabniki, torej tisti, ki so plačevali mesečno naročnino. Z najnovejšim Spotify SDK-jem pa je prišlo do spremembe, saj je Spotify to možnost omogočil tudi brezplačnim uporabnikom. Ti so do sedaj morali uporabljati Bluetooth povezavo, če so želeli glasbo iz pretočne Spotify glasbo poslušati na zvočniku. Spotify Connect pa jim sedaj omogoča, da na Wi-Fi napravah, kot so brezžični zvočniki, pametni TV-ji, pametni zvočniki in hi-fi-ji, s pomočjo mobilne aplikacije upravlja glasbo, ki se predvaja na njih. Seveda pa brezplačni uporabniki še vedno ostajajo s celim kupom omejitev, ena ključnih je ta, da se jim predvajajo oglasi. Potem pa so tukaj še omejitve glede prostega izbiranja pesmi, kvaliteti predvajanje glasbe in še in še.

Potrebna bo nadgradnja naprav
Da bi brezplačni Spotify uporabniki lahko izkoristili novo pridobljeno funkcionalnost, bodo proizvajalci naprav, ki podpirajo Spotify Connect, morali ponuditi nadgradnjo programske opreme, uporabniki pa bodo morali naprave tudi nadgraditi. Šele takrat bo nova funkcionalnost na voljo tudi brezplačnim Spotify uporabnikom. Seznam naprav, ki podpirajo Spotify Connect lahko najdete tukaj.

Seveda na koncu ni odveč poudariti, da Spotify uradno še vedno ne deluje v Sloveniji. Obstajajo pa obvodi, ki omogočajo, da uporabniku v Sloveniji ta storitev deluje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: