Nespresso Citypark Ljubljana je prva Nespresso trgovina v Sloveniji in ena prvih na svetu z novim Nespresso konceptom trgovin | UPORABNA STRAN

Nespresso Citypark Ljubljana je prva Nespresso trgovina v Sloveniji in ena prvih na svetu z novim Nespresso konceptom trgovin

Trgovina Nespresso Citypark Ljubljana, ki je vrata odprla 11.11.2018, je prva Nespresso trgovina v Sloveniji. Nestlé Nespresso S.A., ki je del skupine Nestlé, je z revolucijo priprave kave pričel leta 1986 in sedaj je z več kot 700-imi trgovinami prisoten v 76-ih državah.

Nespresso je globalno poznan po svojih avtomatih za pripravo kave iz kapsul in kapsulah z različnimi vrstami kavne ali kavnih mešanic. Kava v Nespresso kapsulah je pražena, mleta in pakirana v eni od treh tovarn v Švici (Avenches, Orbe in Romont). Vsaka kapsula vsebuje 5 ali 7 g kave ali kavne mešanice in omogoča pripravo štirih različnih vrst kave: Ristretto 25 ml, Espresso 40 ml in Lungo 110 ml, pa tudi Americano 150ml (25ml kave + 125ml vroče vode).

25 različnih kavnih okusov
V Sloveniji je trenutno na voljo 25 različnih kavnih okusov iz šestih različnih skupin (Master Origin, Intenso, Espresso, Lungo, Decaffeinato in Variations). Na voljo so trije različni avtomati za pripravo kave (Essenza Mini, Lattissima One in Inissia) v različnih barvnih odtenkih. Na voljo sta tudi dva mlečna aparata (Aeroccino3 ter Aeroccino4) ter tri kolekcije Nespresso skodelic za kavo (View, Touch ter Pure).

Gre torej za najbolj prodajan nabor Nespresso izdelkov. Kot so pojasni za Uporabno stran, bodo ponudbo v prihodnje širili tako z ekskluzivnimi kavnimi okusi ter novimi avtomati za pripravo kave, mlečnih aparatov ter aparatov za pripravo napitkov.

Nov koncept Nespresso trgovin
Do lanskega leta je koncept Nespresso trgovin narekoval črno barvo, a s prenovo so izbrali svetlejši, bolj kavni ton ter vnesli inovativne trajnostno naravnane elemente.

Med njimi je zagotovo otok oblikovan v obliki kavne kapsule s ploščo narejeno iz kave, ki ostane v kapsuli po pripravi. Luči iz ščetkanega aluminija so oblikovane po zgledu tistih, ki jih uporabljajo na kavnih plantažah.

Spremen je tudi koncept nakupa. Kapsule namreč niso več na steni trgovine, ampak jih pripravijo v ozadju trgovine ter servirajo v vrečki na izdajnem pultu.

Spletna trgovina Nespresso Slovenija
Trgovino Nespresso Citypark Ljubljana, ki sodi med srednje velike Nespresso trgovine, je odprla družba SF1 COFFEE d.o.o., ki je del skupine SF1 Coffee. Poleg klasične trgovine, so slovenskim kupcem ponudili tudi spletno trgovino nespresso.si. Ker pa so distributer znamke Nespresso tudi na Hrvaškem in v Srbiji, so 22.10.2018 Nespresso trgovino odprli tudi v nakupovalnem središču Arena Centru v Zagrebu, Hrvaška.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: