Adria Airways najema 15 letal Sukhoi Superjet 100 (SSJ100), prva bodo predvidoma prejeli v začetku leta 2019 | UPORABNA STRAN

Adria Airways najema 15 letal Sukhoi Superjet 100 (SSJ100), prva bodo predvidoma prejeli v začetku leta 2019

Adria Airways najema letala Sukhoi Superjet 100 (SSJ100), saj sta JSC “Sukhoi, družba za civilna letala” in Adria Airways podpisali pismo o nameri (LOI) za dolgoročni najem 15-ih tovrstnih letal.

Denis Manturov, Minister za industrijo in trgovino Ruske federacije je povedal: Z dobavo naj bi pričeli v začetku leta 2019, in sicer v okviru dolgoročne najemne pogodbe. Poleg tega sta obe pogodbenici podpisali Memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila letal SSJ100 na ljubljanskem letališču.«

100 sedežna ruska letala bo Adria Airways tako predvidoma začela v svojo floto začela dodajati v letu 2019. Prav tako pa bodo vzpostavili servisno bazo na Brniku, kar bo letalskemu proizvajalcu po besedah Alexandra Rubtsova, predsednika uprave JSC “Sukhoi, družba za civilna letala” omogočilo zagotovitev operativne zanesljivosti zrakoplovov SSJ100 v Evropi.

Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways je ob podpisu sporazuma povedal: “V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala SSJ100 in zaključili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem” Hkrati pa je dodal bi z izvajanjem letalskih operacij na letalu SSJ100 omogočilo več kapacitet za letala CRJ in Airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko oz. wet-lease).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: