Spletni nakup vozovnic za vlak Slovenskih železnic bo na voljo od jutri, 30.11.2018, ko bodo uradno predstavili možnost nakupa vozovnic prek spleta | UPORABNA STRAN

Spletni nakup vozovnic za vlak Slovenskih železnic bo na voljo od jutri, 30.11.2018, ko bodo uradno predstavili možnost nakupa vozovnic prek spleta

Čakanja je konec, Slovenske železnice bodo jutri, 30.11.2018 predstavile spletni in mobilni nakup vozovnic za vlak. Za Slovenske železnice je rešitev implementiral konzorcij izvajalcev (Imovation, Margento R&D in Supra informatika).

Kljub temu, da z uvedbo modernega sistema za nakup vozovnic že krepko zamujajo, saj bi po prvotni časovnici z deli morali zaključiti 9.7.2018, a po spremenjeni so napovedali predstavitev novosti do konca novembra 2018. To pa jim je kot kaže uspelo, saj bo jutri uradna predstavitev novosti na področju spletnega in mobilnega nakupa vozovnic za vožnjo z vlakom Slovenskih železnic.

Spletni in mobilni nakup vozovnice za vlak
Pri spletnem nakupu vozovnice bo kupec karto lahko natisnil ali pa na telefonu odprl prejeto PDF datoteko. Pri mobilnem nakupu se bo vozovnica shranila v sklopu aplikacije. Potnik bo imel karto v obliki AZTEC kode (oblika 2D kode, ki ji pogovorno rečemo QR koda, čeprav ne gre za isto stvar, le izgled je podoben) shranjeno na telefonu. Seveda pa si jo bo potnik lahko tudi natisnil, če bo to želel.

Sicer pa Slovenske železnice poleg uvedbe spletnega nakupa kmalu čaka še nekaj večjih novosti. Z letom 2019 bodo po tirih zapeljali prvi od 26 novih potniških vlakov švicarskega proizvajalca Stadler, prav tako je v teku implementacija Wi-Fi omrežja na 32-ih obstoječih vlakih (EMG 312 – Desiro in EMG 310 – Pendolino).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: