Spletni nakup vozovnice za vlak Slovenskih železnic je sedaj vendarle na voljo, na mobilno aplikacijo pa bo treba počakati še par dni | UPORABNA STRAN

Spletni nakup vozovnice za vlak Slovenskih železnic je sedaj vendarle na voljo, na mobilno aplikacijo pa bo treba počakati še par dni

Spletna prodaja vozovnic za vlak Slovenskih železnic je od danes, 30.11.2018 možna, saj so Slovenske železnice vzpostavile spletno trgovino v sklopu katere je mogoče prek interneta kupiti vozovnice za vožnje v notranjem železniškem prometu.

 

 

V Sloveniji smo na možnost spletnega nakupa čakali že lep čas in tudi po tem, ko je bil razpis končno zaključen, konzorcij izvajalcev (Imovation, Margento R&D in Supra informatika) pa uveden v delo, so se stvari zapletle, saj projekt ni bil končan v skladu s prvotno časovnico, ki je predvidevala zaključek obeh faz projekta do 9.7.2018. Po besedah Slovenskih železnic je do zamika prišlo zaradi implementacije skladnosti projekta z GDPR-jem. Kakorkoli, spletni nakup vozovnic je od danes mogoč.

Na začetku zgolj enosmerne in povratne vozovnice
Spletni nakup vozovnic za vlak Slovenskih železnic je trenutno mogoč za enosmerne in povratne vozovnice. Predvidoma do konca januarja 2019 bodo digitalizirani vsi ostali produkti Slovenskih železnic, do konca marca 2019 pa bo ponujena tudi možnost nakupa ostalega segmenta vozovnic. Tukaj gre predvsem za mesečne, šolske in ostale abonentske vozovnice.

Mobilna aplikacija za Android in iOS
Nakup vozovnic prek mobilnega telefona z operacijskim sistemom Android ali iOS bo mogoč prek posebne aplikacije, a ta danes še ni na voljo. Kot pojasnjujejo na Slovenskih železnicah, si jo bo možno prenesti v parih dneh. Sam postopek nakupa in nabor ponudbe bo enak kot v spletni različici.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: