Gartner je družbo Schneider Electric uvrstil na seznam petih najboljših dobavnih verig v Evropi v letu 2018 | UPORABNA STRAN

Gartner je družbo Schneider Electric uvrstil na seznam petih najboljših dobavnih verig v Evropi v letu 2018

Gartner, vodilna raziskovalna in svetovalna družba na svetu je na Izvršilni konferenci o dobavnih verigah v Londonu predstavil seznam 15-ih najboljših podjetij v Evropi v letu 2018. Družba Schneider Electric, vodilno podjetje na področju digitalnega preoblikovanja energetskega upravljanja in avtomatizacije, pa je zasedlo 5. mesto.

 

 

Četrto leto med TOP 10 v Evropi
Schneider Electric je v primerjavi z lanskim letom na seznamu najboljših dobavnih verig v Evropi pridobil dve mesti in tako že četrto leto zapored ohranja mesto med TOP 10. V začetku leta pa je Gartner objavil seznam najboljših dobavnih verig na svetu v letu 2018. Schneider Electric se je tukaj uvrstil na 12. mesto, kar je 5 mest bolje kot v letu 2017.

Trendi
Gartner je izpostavil tri ključne trende za dobavne verige, ki se pojavljajo med najboljše uvrščenimi podjetji. Prvi trend je izboljšanje sposobnosti digitalne dobavne verige. Pomembna je uporaba robotske avtomatike, nadzor, ki temelji na senzorjih, služba za uporabnike, obogatena z razširjeno resničnostjo in (AR) inteligenco (AI) skalirajo v tovarnah, skladiščih in uradih v ozadju. Poleg tega se podjetja trudijo, da bi uskladila verige od začetka do konca procesa, od mesta povpraševanja pa nazaj do proizvodnje in nabave. Drugi trend je sodelovanje, storitev in izkušnje uporabnikov. Tukaj gre za osredotočenost na celotno izkušnjo naročnikov skozi boljše razumevanje načinov, če se uporabljajo izdelki, predvidevanje prihodnjega povpraševanja in hitrejši odziv na težave. Tretji trend pa je prepoznavnost in sledljivost od začetka do konca dobavne verige. Poslovanje v ekosistemu z vpogledi v realnem času omogoča odzive na motnje, hkrati pa povečuje tudi točnost predvidevanja.

Mourad Tamoud, izvršni podpredsednik Global Supply Chain Operations Schneider Electric je povedal: »Lansko leto je bilo zaznamovano z močno digitalno transformacijo, ki je še posebej pospešila odpiranje naših pametnih tovarn v Evropi (in drugje) kot del naše strategije trajnostnega razvoja in s tem povezanih oskrbnih verig, prilagojenih individualnim potrebam. Z uporabo rešitev Schneider EcoStruxure v naših obratih smo našim strankam demonstrirali lastni interni uspeh na področju pobud za digitalizacijo. Nadaljevali bomo z njihovo implementacijo na globalni ravni, da bi dosegli še večjo operativno učinkovitost naše dobavne verige z izboljševanjem dobavnih procesov, s čimer bomo še večja podpora rasti poslovanja skupine.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: