Samsung Smart TV televizorji bi pomočnika Google Assistant lahko dobili v letu 2019 | UPORABNA STRAN

Samsung Smart TV televizorji bi pomočnika Google Assistant lahko dobili v letu 2019

Samsung Smart TV televizorji bi po govornem asistentu Bixby, v letu 2019 lahko dobili tudi Google Assistant. Google Assistant je sedaj prisoten predvsem na pametnih televizorjih z operacijskim sistemom Android TV.

Kot poroča spletni portal Variety, ki se sklicuje na vire, ki dobro poznajo Samsungove načrte, bi Samsung in Google lahko že januarja 2019, na sejmu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu, naznanila partnerstvo, ki bi Samsungovim televizorjem omogočilo vgradnjo Google Assistant pomočnika. Zelo zanimivo je, da informacija prihaja le nekaj mesecev po tem, ko je Samsung svoje 2018 Smart TV televizorje nadgradil z lastnim Bixby govornim asistentom. Bixby je sicer precej omejen in uporabnikom omogoča le funkcije predvajanja videa, ne zna pa odpirati ali upravljati aplikacij drugih proizvajalcev. Prav tako pa Bixby ni odprt za druge razvijalce, a naj bi se to v prihodnjem letu spremenilo.

Integracija Google Assistant pomočnika v Samsung televizorjih naj bi bila podobna kot pri drugih konkurentih, npr. LG ali TCL, ki so že vgradili podobne third-party glasovne asistente. LG na svojih televizijah uporabnikom omogoča, da z Google Assistant pomočnikom dostopajo npr. do vremena, koledarja ter pametnih domačih naprav. Iskalnik pa je še vedno LG-jev. Ni pa znano, ali bosta v novi generaciji Samsungovih televizorjev na voljo tako Bixby kot Google Assistant, ali boš moral za vsakega od njiju izbrati ločen model televizorja.

Še eno podrobnost so omenili pri Variety, in to je, da se bo Samsung v letu 2019 precej posvečal kvaliteti zvoka, morda se bo celo poslužil podobnih prostorskih optimizacijskih tehnologij, ki jih imata Google Home Max in Apple HomePod. CES 2019 je manj kot mesec dni stran, tako da na te podrobnosti ne bo treba več ravno dolgo čakati.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: