Aquaman je po svetovnem prometu (Box Office) že prehitel Wonder Woman in je na dobri poti, da postane prvi med DC Extended Universe filmi | UPORABNA STRAN

Aquaman je po svetovnem prometu (Box Office) že prehitel Wonder Woman in je na dobri poti, da postane prvi med DC Extended Universe filmi

Film Aquaman se lepo vzpenja po letvici prometa (Box Office). Do 3.1.2019 je v ZDA ustvaril 229 mio $, drugod po svetu pa 637 mio $. S skupnim prometom več kot 866 mio $ se je tako po 14-ih dneh predvajanja že uvrstil nad film Wonder Woman (Čudežna ženska). Lahko bi celo rekli, da je na dobri poti, da preseže 1 milijardo $ prometa.

Aquaman se uvršča v skupino filmov DC Comics Extended Universe kjer na svetovni ravni kraljuje Batman v Superman: Dawn of Justice z 873.6 mio $. V ZDA pa je ta lestvica nekoliko drugačna, saj se Aquaman z 229 mio $ trenutno uvršča na šesto mesto, Wonder Woman pa s 412 mio $ drži prvo mesto. Da bo Aquaman na globalni ravni prišel do prvega mesta je sedaj že dejstvo, vprašanje pa je kako visoko bo prilezel v ZDA. Nekaj mest bo zagotovo še pridobil, a na prvo mesto skoraj zagotovo ne bo prišel.

1 milijarda $ prometa (Box Office)
V DC Comics Extended Universe noben film še ni prišel čez 1 milijardo $ prometa, sta pa to dosegla dva filma DC Comics, in sicer The Dark Knight iz leta 2008, ki je ustvaril 1,003 mrd $ ter The Dark Knight Rises iz leta 2012, ki je ustvaril 1,084 mrd $. Aquaman je trenutno šele v drugem tednu predvajanja in do milijarde mu manjka le 134 mio $. Zato je verjetnost, da bo presegel to številko zelo velika.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: