Moneta je od 1.1.2019 v izključni lasti Telekoma Slovenije, spreminja se tudi nekaj podrobnosti pri poslovanju | UPORABNA STRAN

Moneta je od 1.1.2019 v izključni lasti Telekoma Slovenije, spreminja se tudi nekaj podrobnosti pri poslovanju

Telekom Slovenije je s 1. 1. 2019 postaja izključni lastnik plačilnega sistema Moneta. Moneta je bila do konca leta 2018 namreč v solastništvu Telekoma Slovenije in Nove KBM. Nova lastniška struktura pomeni tudi nekaj sprememb.

Kakšne so spremembe?
Pri uporabnikih, ki Moneto uporabljajo prek Telekoma Slovenije ali A1 Slovenija do sprememb ni prišlo. Spremembe se torej dotikajo zgolj uporabnikov, ki so moneto uporabljali prek Nove KBM. Tem uporabnikom Moneta ne deluje več prek banke ampak mobilnega operaterja, seveda, če so uporabniki Telekoma Slovenije ali A1 Slovenija. Moneta je tem uporabnikom samodejno aktivirana, a z nekaterimi spremembami.

PIN koda, ki so jo do sedaj uporabljali in jo je izdala Nova KBM ni več veljavna. Plačilo transakcij z Moneto lahko zaščitijo z novo PIN kodo, ki jo vključijo sami, in sicer z naslednjim nizom *134*želeni PIN# in nato kliči.

Druga večja sprememba pa je višina mesečnih limitov porabe z Moneto. Za uporabnike mobilnih storitev Telekoma Slovenija znaša limit 80€, za naročnike paketov Neodvisni A ali Neodvisni B pa 50€. Pri A1 Slovenija limit znaša 55€. Limit je možno po želji dvigniti ali znižati. Uporabniki Telekoma Slovenije to storijo prek portala Moj Telekom ali Vloge za spremembo limita zunanjih storitev, uporabniki storitev A1 pa na prodajnem mestu operaterja.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Moneta je od 1.1.2019 v izključni lasti Telekoma Slovenije, spreminja se tudi nekaj podrobnosti pri… (0) Telekom Slovenije je s 1. 1. 2019 postaja izključni lastnik plačilnega sistema Moneta. […]

Komentiraj

Anti-Spam: