Air France bo ukinil hčerinskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Joon, ki je bil primarno namenjen milenijcem | UPORABNA STRAN

Air France bo ukinil hčerinskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Joon, ki je bil primarno namenjen milenijcem

Air France je skupaj s sporočilom za javnost objavljenim 10.1.2019 o novi kolektivni pogodbi s kabinskim osebjem sporočil, da po 13-ih mesecih ukinja svojega hčerinskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Joon, ki je bil primarno zamišljen kot produkt za milenijce.

Pri Air France so zapisali, da kljub pozitivnemu vplivu, ki ga je imel Joon, je bilo razumevanje blagovne znamke s strani uporabnikov, zaposlenih, trga in investitorjev pretežko. Pluralnost blagovnih znamk je na trgu ustvarilo preveliko kompleksnost in ošibilo moč blagovne znamke Air France.

Do ukinitve Joona bo prišlo tako, da bo Air France pripojil 600 Joonovih stevardes in stevardov. Posledično se jim bo dvignila tudi plača, saj je bila pri Joonu nižja kot pri Air France. Prav tako bo Air France prevzel floto letalske družbe Joon, ki obsega sedem letal Airbus A320, štiri Airbuse A321 in štiri Airubse A340.

Foto: WordPress / Anna Zvereva

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: