Novi vlaki Slovenskih Železnic Stadler FLIRT in KISS bodo imeli 10 mest za kolesa, prvotno je bilo načrtovanih le 5 | UPORABNA STRAN

Novi vlaki Slovenskih Železnic Stadler FLIRT in KISS bodo imeli 10 mest za kolesa, prvotno je bilo načrtovanih le 5

Kolesa bodo na novih vlakih Slovenskih železnic še bolj dobrodošla kot je sprva kazalo. Ob naročilu novih Stadlerjevih vlakov FLIRT in KISS so Slovenske železnice objavile, da bo vsaka potniška garnitura imela 5 mest za kolesa, a dejansko jih bo 10.

Kot so za Uporabno stran sporočili iz Slovenskih železnic, je bilo izhodišče pri razpisu za nove vlake najmanj 5 koles, vendar je strokovna komisija pri končni razporeditvi interierja v novih vlakih ugotovila, da se lahko pri enaki sedežni kapaciteti zagotovi prevoz najmanj 10 koles neodvisno od serije vlaka. To pomeni, da bo 10 mest za kolesa na voljo tako na enonadstropnih električni FLIRT, ki sprejmejo 462 potnikov (235 sedišč in 227 stojišč), dvonadstropni električni KISS, ki sprejmejo 556 potnikov (292 sedišč in 264 stojišč) in enonadstropni dizelski FLIRT DMV, ki sprejmejo 338 potnikov (171 sedišč in 167 stojišč). Ostale podrobnosti novih vlakov si lahko preberete v tem članku (Kakšni so novi potniški vlaki Slovenskih železnic FLIRT in KISS? – dvonadstropni sprejmejo do 556 potnikov, enonadstropni pa 462)

TEXRail – Stadler Rail FLIRT vlak

Kako točno bo izgledal prostor za prevoz koles ni znano, saj vizualizacija tega dela žal ni na voljo. Pričakujemo lahko, da bo šlo za uporabo nosilne kljuke na katero se vpne kolo. Ta je lahko nameščena v ločenem delu in/ali delu s kombiniranimi sedeži, kot je prikazano zgoraj na vizualizaciji ameriškega prevoznika TEXRail, ki prav tako uporablja Stadler Rail FLIRT vlake.

Prvi novi vlaki bodo po slovenskih tirih zapeljali v drugi polovici leta 2019.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: