VLC na iPhone in Android telefonih bo kmalu podpiral Apple AirPlay, prihaja pa tudi VR podpora | UPORABNA STRAN

VLC na iPhone in Android telefonih bo kmalu podpiral Apple AirPlay, prihaja pa tudi VR podpora

VLC predvajalnik je eden najbolj priljubljenih video predvajalnikov in na sejmu CES 2019 je Jean-Baptiste Kempf, eden ključnih razvijalcev VideoLan skupine, portalu Variety povedal, da bodo kmalu implementirali Apple AirPlay podporo.

Predvajalnik, ki bo precej kmalu dosegel tri milijarde prenosov bo tako postal še bolj zanimiv, saj bo tako Android kot iPhone uporabnikom omogočal brezžično pošiljanje vsebin na Apple TV. Ni sicer povsem jasno, ali bo šlo za AirPlay, ali AirPlay 2, a precej večja verjetnost je, da bo šlo za slednjega, saj so podporo zanj napovedali tudi nekateri proizvajalci televizij (Samsung, Sony, LG). Kempf je napovedal, da bo nova funkcionalnost na voljo približno v mesecu dni.

Jean-Baptiste Kempf pa ni omenil zgolj podpore za AirPlay, ampak tudi VR (virtualna resničnost). Videolan ekipa je s povratnim inženiringom večine VR naprav omogočila podporo virtualni resničnostni neposredno iz VLC aplikacije. Kot je pojasnil, bi uporaba SDK-ja proizvajalcev naprav pomenila dodajanje ogromno megabajtov kode v VLC. Tako pa so za podporo VR-ja v kodo dodali okoli 1 MB.

Foto: JANKO ROETTGERS / VARIET

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: