Aquaman je presegel 1 milijardo $ prometa, zadnji DC Comics film, ki mu je to uspelo je bil Vzpon Viteza teme iz leta 2012 | UPORABNA STRAN

Aquaman je presegel 1 milijardo $ prometa, zadnji DC Comics film, ki mu je to uspelo je bil Vzpon Viteza teme iz leta 2012

Film Aquaman je presegel 1 milijardo $ globalnega prometa (Box Office), čeprav je v ZDA ta vikend izgubil prvo mesto, mu je kot tretji DC Comics film uspelo preseči to številko.

Aquaman se v kinu predvaja 4 polne tedne in v tem času je v ZDA ustvaril več kot 287 mio $ prometa, v vseh drugih državah sveta pa več kot 732 mio $. Skupaj je film do sedaj ustvaril 1.02 milijardi $ prometa, kar ga na svetovni ravni uvršča na drugo mesto med DC Comics filmi. Prvo mesto z 1.084 milijarde $ prometa še vedno drži The Dark Knight Rises (Vzpon Viteza teme) iz leta 2012. Med tujimi trgi je z 287.8 mio $ najbolj uspešna Kitajska, na Japonskem pa se bo film začel predvajati šele 2.2.2019, kar je tudi zadnja država kjer se mora film še začeti predvajati.

V ZDA pa Aquaman ni tako zelo uspešen, saj se po prometu med DC Comics filmi uvršča na sedmo mesto, pred njimi so trenutno Man of Steel, Suicide Squad, Batman v Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman, The Dark Knight Rises ter The Dark Knight, ki ima 533,3 mio $ prometa. Aquaman se bo po lestvici zagotovo še povzpel, saj se bo predvajal še nekaj tednov, a vprašanje je, če lahko poseže po prvih treh mestih, saj na globalni ravni bo film The Dark Knight Rises skoraj zagotovo premagal in tako zasedel prestol.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: