Google za Android TV pripravlja minimalne tehnične standarde, kar bo izboljšalo uporabniško izkušnjo | UPORABNA STRAN

Google za Android TV pripravlja minimalne tehnične standarde, kar bo izboljšalo uporabniško izkušnjo

Google je na sejmu CES 2019 napovedal uvedbo minimalnih tehničnih zahtev za televizije in ostale naprave na katerih teče operacijski sistem Android TV. Na tak način bodo zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in večje zadovoljstvo uporabnikov.

Shalini Govil-Pai, produktni direktor za Android TV je v pogovoru za portal Cord Cutters News povedal, da nova ekipa pripravlja minimalne tehnične standarde in nove aplikacije, ki bodo na voljo na Android TV platformi.

Skupni imenovalec večine težav uporabnikov naprav nižjega cenovnega razreda z nameščeno Android TV platformo je bil povezan s strojno opremo. Po besedah predstavnika podjetja Google bodo ravno zaradi tega uvedli minimalne tehnične zahteve, ki jih bodo proizvajalci morali izpolniti. Žal pa ni razkril kakšne bodo te minimalne zahteve in kdaj bodo te prišle v veljavo.

Po besedah Shalinija se pri Googlu zavedajo pomembnosti trga nižjega cenovnega razreda in se mu trenutno ne mislijo odreči. A ker Android TV pridobiva na popularnosti želijo s standardi zagotoviti kvalitetno uporabniško izkušnjo na televizijah in set-top boxih. Google bi tukaj lahko šel v dve smeri. Lahko bodo razvili dodatno Android TV platformo z nižjimi tehničnimi zahtevami, kot je to npr pri Android Go, ali pa bodo standarde postavili dovolj visoko, da bodo vse naprave zagotavljale dobro uporabniško izkušnjo, tako kot npr. pri Chromebook prenosnikih.

Google bo v prihodnje moči usmeril tudi v dodatne aplikacije, ki bodo podprte na Android TV platformi, saj so ocenili, da so prišli do kritične mase, ki zahteva dodatne aplikacije. Ali to pomeni razvijanje aplikacij v smer iger, ali bo šlo bolj za funkcionalne aplikacije, še ni znano. Vsekakor pa je to dobra novica za vse uporabnike Android TV naprav, saj se v prihodnje lahko nadejajo dodatnih aplikacij.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: