Xiaomi Yi Home Camera 3 nadzorna kamera z umetno inteligenco (AI) uporabnika obvešča le o pomembnih dogodkih | UPORABNA STRAN

Xiaomi Yi Home Camera 3 nadzorna kamera z umetno inteligenco (AI) uporabnika obvešča le o pomembnih dogodkih

YI Technologies, hčerinsko podjetje kitajske tehnološke družbe Xiaomi je na sejmu CES 2019 predstavilo varnostno-nadzorno kamero Yi Home Camera 3, ki med drugim prinaša tudi pomoč umetne inteligence (AI).

Yi Home Camera 3 lahko snema v FullHD (1920 x 1080), posnetke pa neposredno shrani v oblak. Tista največja dodana vrednost pa je pomoč umetne inteligence pri zaznavanju objektov, saj s pomočjo algoritmov, ki upoštevajo tako sliko kot zvok, uporabnika obvešča le o pomembnih dogodkih, ne pa tudi v primeru »lažno pozitivnih« dogodkih, kot preostale dogodke opisujejo v podjetju. Pri lažno pozitivnih dogodkih gre npr. za insekte, premike sončnih žarkov in premike hišnih živali. Po besedah Rona Fridentala, razvijalca algoritma pri podjetju, nova kamera v trenutku uporabnika obvesti o sumljivih zvokih v razdalji do 5 metrov.

Nova varnostno-nadzorna kamera Yi Home Camera 3 na ameriški trg prihaja konec meseca januarja 2019, njena cena bo 40$, kupci pa bodo prejeli tudi 6 mesecev brezplačne naročnine na oblači sistem za shranjevanje posnetkov s kamere.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: