Tudi stikala in vtičnice so sestavni element vašega doma, zato pri njihovi izbiri pomislite na detajle | UPORABNA STRAN

Tudi stikala in vtičnice so sestavni element vašega doma, zato pri njihovi izbiri pomislite na detajle

Stikala in vtičnice že dolgo niso na voljo zgolj v beli ali kremni barvi. Prav tako plastika ni edini material, ki je na voljo. Pri gradnji ali prenovi stanovanja je zato zelo pomembno, da pomislite tudi na stikala in vtičnice, saj so ti sestavni del vašega doma.

Moderni pristop je modularni
Izdelovalci stikal in vtičnic so prilagodljivost omogočili z modularnostjo. To pomeni, da so ogrodje, električni element in okvir ločeni. Na tak način so omogočili široko prilagodljivost, saj je v ogrodje možno namestiti katerikoli element in ga v primeru večmestnega nosilca tudi kombinirati z drugimi. Pri okvirju pa pridejo do izraza detajli, saj so poleg široke palete barv na voljo tudi različni materiali. Marsikdo zato velikokrat izbere kovino ali steklo, tisti z bolj izbranim okusom pa posežejo tudi po usnju, lesu ali kamnu.

Vsaka soba s svojim unikatnim videzom
V stanovanju ali hiši lahko ohranjamo enotni videz stikal in vtičnic, lahko pa vsaki sobi namenimo unikaten videz. Barve in materiali okvirčkov namreč omogočajo prilagajanje željam vsakega posameznika. Če bi čez nekaj let radi zamenjali barvo ali material okvirčka, ker se ta ne poda več k ostalim elementom v prostoru, je to stvar par minutk, saj menjava okvirčkov ni prav nič zapletena. Praviloma precej več časa vzame izbira okvirčka, ki se najbolje poda v prostor.

Modularni program stikal in vtičnic družbe Schneider Electric predstavlja linija Unica. Devet različnih podlinij pa kupcu omogoča, da si izbere slog, ki se najbolje poda prostoru. Unica Class je zasnovana minimalistično, Unica Top les in Unica Top kovina sta namenjeni ljubiteljem lesa in kovine. Unica Plus in Unica Quadro sta za tiste v trendu. Unica Allegro stavi na eleganco, Unica Basic pa sledi tradiciji. Za vse, ki si želijo več tehnoloških dodatkov, pa sta tukaj Unica KNX in Unica Wireless.

A izbor videza je le del, saj je treba vedno več pozornosti posvetiti tudi samim funkcijam stikala. Klasičnemu prižiganju in ugašanju že dolgo družbo dela regulator svetilnosti (dimer), ki omogoča ustvarjanje prav posebnega ambienta. Potem pa so tukaj še senzor gibanja s katerim skrbimo za racionalno porabo elektrike in različni konektorji (HDMI, USB, 3.5mm avdio …)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: