Adria Airways s februarjem 2019 ukinja lete iz Ljubljane v Moskvo in Düsseldorf | UPORABNA STRAN

Adria Airways s februarjem 2019 ukinja lete iz Ljubljane v Moskvo in Düsseldorf

Adria Airways bo s februarjem 2019 ukinila neposredne letalske povezave iz Ljubljane v Moskvo in Düsseldorf, so danes za STA potrdili pri letalskem prevozniku. Lete v Moskvo bodo predvidoma ponovno vzpostavili s poletnim vozim redom.

Težava na liniji Ljubljana-Moskva je predvsem v tem, da to povezavo uporabljajo večinoma ruski državljani, ki pa raje uporabijo domačega letalskega prevoznika Aeoroflot, ki je 28. oktobra lani vzpostavil vsakodnevno letalsko povezavo med Ljubljano in Moskvo ter s tem postal neposredni konkurent Adrie. 14 tedenskih letov v Moskvo iz Ljubljane se s februarjem tako zmanjšuje na 7, kaj bo prinesla poletna sezona, ki se prične 31.3.2019, pa še ni znano.

Ponovne direktne vzpostavitve linije Ljubljana-Düsseldorf pa ne načrtujejo, saj jo bodo vse dni v tednu s codeshare dogovorom z Lufthansa zagotavljali na povezavah prek Münchna in Frankfurta.

Kot so zapisali pri letalskem prevozniku bo »Adria Airways še dodatno optimizirala svojo mrežo poletov na način, da se v največji meri odzove na zahteve in potrebe potnikov, hkrati pa izboljša povezljivost na obstoječih linijah.« S poletnim voznim redom sicer načrtujejo postopno povečanje frekvence na liniji Ljubljana‒München na 19 letov tedensko, to pomeni, da bi nekaj dni na teden imeli po tri dnevne lete in dodatno tedensko povezavo na liniji Priština‒Frankfurt.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: