Arnes je v letu 2018 nadgradil mednarodno povezavo v omrežje GÉANT s 30 na zajetnih 60 Gb/s, nadgrajevali pa so tudi omrežje v Sloveniji | UPORABNA STRAN

Arnes je v letu 2018 nadgradil mednarodno povezavo v omrežje GÉANT s 30 na zajetnih 60 Gb/s, nadgrajevali pa so tudi omrežje v Sloveniji

Arnes je je bil v letu 2018 zelo dejaven, saj so nadgradili mednarodno GÉANT povezavo in 10 hrbteničnih povezav v Sloveniji ter tako zagotovil še večje kapacitetne zmogljivosti omrežja.

Arnes hrbtenično omrežje na začetku leta 2019.

 

 

Tako so mednarodno povezavo v omrežje GÉANT nadgradili s 30 Gb/s na zajetnih 60 Gb/s. Osem hrbteničnim povezavam v Sloveniji so hitrost iz 1 Gb/s nadgradili na 10 Gb/s. To so: Ljubljana – Kranj, Kranj – Bled, Kranj – Jesenice, Radovljica – Jesenice, Bled – Tolmin, Divača – Portorož, Senožeče – Postojna in Postojna – Ljubljana. Povezavama Ljubljana – Trbovlje ter Kočevje – Novo mesto pa so hitrost podvojili iz 1 Gb/s na 2 Gb/s.

Arnes, Akademska in raziskovalna mreža Slovenije je sicer je javni zavod, ki skrbi za načrtovanje, organiziranje in upravljanje računalniških povezav med organizacijami s področja raziskovanja, razvoja, izobraževanja in kulture, za povezovanje v izobraževalna in raziskovalna omrežja v drugih državah. Kot so zapisali pri Arnesu spremembe v hrbteničnem omrežju izvajajo glede na nove razpoložljive optične povezave in zasedenost posameznih povezav.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: