Goodyear v Kranju širi proizvodnjo pnevmatik za do 1,8 milijona dodatnih premium pnevmatik letno | UPORABNA STRAN

Goodyear v Kranju širi proizvodnjo pnevmatik za do 1,8 milijona dodatnih premium pnevmatik letno

Goodyear začenja 94 mio € vredno širitev proizvodnje pnevmatik v kranjski tovarni. Ob zaključku naložbe, predvidoma leta 2022, bo tovarna omogočala proizvodnjo do 1.8 milijona premium pnevmatik letno in ustvarila približno 160 novih delovnih mest.

Z izgradnjo dodatnih zmogljivosti bo družba Goodyear Tire & Rubber zadostila rastočim potrebam kupcev po tehnološko kompleksnejših pnevmatikah za platišča večjega premera (predvsem za 17- do 19-palčne) v EMEA regiji (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika). Prva faza gradnje se začenja v začetku leta 2019, dodatne faze, s katerimi bodo dosegli načrtovane zmogljivosti, pa so predvidene za leti 2020 in 2021.

Matej Zavrl, glavni direktor družbe Goodyear v Sloveniji je povedal: »Zelo smo ponosni, da se je Goodyear odločil za to pomembno naložbo pri nas v Kranju. Odločitev odraža njihovo zaupanje v kakovostno proizvodnjo naše lokalne ekipe, predstavlja pa tudi veliko priznanje naši tovarni in njenemu delovanju v zadnjih 20 letih.« Henry Dumortier, podpredsednik za potniško pnevmatiko Evropa pa je dodal: »V EMEA regiji zaznavamo rast povpraševanja po večjih in tehnološko dovršenih pnevmatikah višjega cenovnega razreda. Z namenom, da povečamo svoje zmogljivosti za ta najdonosnejši segment in zagotovimo trajnostno rast poslovanja, bo Goodyear investiral 94 milijonov evrov v širitev kranjskega proizvodnega obrata.«

Dodatnih 5.400 m2 površin
Kranjska enota (Goodyear Dunlop Sava Tires) pod okriljem družbe Goodyear deluje več kot 20 let. V tem času so iz izdelovalca pnevmatik nizkega in srednjega cenovnega razreda postali proizvajalec tehnološko kompleksnejših pnevmatik. Od leta 1988 pa je družba Goodyear v razvoj svojega obrata v Sloveniji vložila več kot 270 mio €. Nova naložba bo tovarno razširila za dodatnih 5.400 m2 površin.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: