Della Spina, spletna optika, kjer očala doma en teden testiraš in jih nato kupiš za zgolj 99€ oz. 149€ v primeru večje dioptrije | UPORABNA STRAN

Della Spina, spletna optika, kjer očala doma en teden testiraš in jih nato kupiš za zgolj 99€ oz. 149€ v primeru večje dioptrije

Della Spina je spletna optika, ki deluje po načelu spletne trgovine, a ker je izgled očal na posamezniku težko predvideti, kupec na testiranje prejme tri okvirje očal z ustrezno dioptrijo. Šele po tednu testiranj jih plača, če seveda vseh treh ne vrne nazaj. Cena je zgolj 99€ oz. 149€ v primeru večje dioptrije.

Kako vse skupaj deluje?
V spletni trgovini optike Della Spina si posameznik najprej izbere tri okvirje očal, ki jih želi preizkusiti na domu. Spletna trgovina že sama povpraša po spolu in nato prikaže ustrezne okvirje. Po želji pa lahko z dodatnimi filtri (Barva, Širina, Oblika) izbor še nekoliko bolj zožimo.

Ko vse tri okvirje dodamo v košarico, se je potrebno prijaviti, seveda, če se nismo že prej prijavili v spletno trgovino Della Spina. Nato sledi vpis dioptrije. To lahko kupec stori na dva načina. Lahko slika/skenira recept in ga naloži v trgovino ali pa sam vpišete podatke (Sfera ali Dsph ali SPH ter Ciliner ali Dcyl ali CYL) za levo in desno oko.

Tretji korak je podatek o zenični razdalji. Zenično razdaljo sicer vsak lahko vpiše sam, a ker tega podatka praviloma ne vemo, so našli precej enostavno rešitev, in sicer je treba narediti selfi s kartico (osebno, zdravstveno, bančno, Piko, Urbano…) pod nosom.)

Po uspešno sprejetih podatkih o dioptriji, je potrebno vpisati naslov za pošiljanje in plačila ter v naslednjem koraku preverjanje plačilne kartice. Avtentikacija je možna s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro in Visa ter Paypalom. V tej fazi gre samo za preverjanje veljavnosti plačilnega inštrumenta z začasno avtorizacijo v vrednosti 1€.

Testiranje, vračilo in plačilo
Ko je naročilo oddano je treba počakati na paket, ki ga dostavi GLS in nato sledi enotedensko testiranje treh okvirjev. Če se kupec za katerega izmed njih odloči, ga preprosto obdrži, ostala dva pa pošlje nazaj. Seveda je možno kupiti tudi vse tri ali pa nobenega. Cena enih očal z lečami je 99€, v primeru večje dioptrije pa 149€. Vse leče imajo pridobljen standard ISO 14889:2013, razlika v ceni pa je zardi tega, ker večja dioptrija zahteva trikratno tanjšanje stekel. Leče s 3x tanjšanje potrebujejo vsi, ki imajo vsoto sfere (SPH) in cilindrov (CYL) večje od +/- 4,50.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: