eSIM je pri Telekomu Slovenije že na voljo, žal pa Apple Watch pametne ure na omrežje še ni možno priklopiti | UPORABNA STRAN

eSIM je pri Telekomu Slovenije že na voljo, žal pa Apple Watch pametne ure na omrežje še ni možno priklopiti

eSIM kartica je pri Telekomu Slovenije od včeraj, 24.1.2019 na voljo. Žal pa Applovi uporabniki s tem ne bodo povsem zadovoljni, še posebej tisti, ki so računali na podporo za Apple Watch pametne ure, ki uporabljajo eSIM.

Apple je bil od vedno nekoliko svojstven pri ponujanju svojih naprav na določenih trgih, zato ni nič čudnega, da Apple Watch (3 in 4 generacija), ki uporablja eSIM kartico, še vedno ni podprt. Iz Telekoma Slovenije so za Uporabno stran sporočili, da so v stiku z Applom glede prodaje Apple Watch ure na slovenskem tržišču. Žal informacije kdaj naj bi se to zgodilo nimajo. Hkrati pa pojasnjujejo, da eSIM storitve za napravo, ki je nimajo v prodaji, ne morejo zagotavljati. Hkrati pa je težava tudi to, da Telekom eSIM ponuja zgolj kot kartico enakopravno fizični SIM kartici in ne podrejeno na način, da je na obeh enaka telefonska številka, kar zahteva Apple Watch.

Applove naprave, ki so podprte in omogočajo eSIM
Trenutno podprti Apple telefoni so iPhone XS, iPhone XR in iPhone XS Max, tablici pa Apple iPad Pro 11 256GB (2018) Cellular in Apple iPad Pro 12.9 256GB (2018) Cellular.

Zdaj je na voljo tudi Dual SIM
S tem, ko je Telekom Slovenije omogočil eSIM na Applovih napravah, je omogočil tudi Dual SIM, ena SIM kartica je klasična nanoSIM, druga pa eSIM. Seveda je treba pri eSIM kartici uporabiti omrežje Telekoma Slovenije, pri drugi pa to ni nujno, saj je Nano SIM kartica in je zamenljiva. Kot so pojasnili pri Telekomu Slovenije, zamenjava fizične SIM kartice v eSIM stane 2.95€, uporabnik jo lahko zahteva na njihovem prodajnem mestu, kjer prejme QR kodo za aktivacijo eSIM kartice. Navodila za aktivacijo pa si lahko preberete na dnu članka.

Poleg zgoraj omenjenih Applovih naprav je Telekom Slovenije podprl eSIM tudi na pametnih urah Galaxy Watch 42mm LTE in Samsung Galaxy Watch 46mm LTE.

Navodila za Apple iPhone/iPad – eSIM pri Telekomu Slovenije

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] eSIM je pri Telekomu Slovenije že na voljo, žal pa Apple Watch pametne ure na omrežje še ni mož… (0) eSIM kartica je pri Telekomu Slovenije od včeraj, 24.1.2019 na voljo. Žal pa Applovi […]

Komentiraj

Anti-Spam: