Nakup vozovnice za vlak Slovenskih železnic z mobilno aplikacijo je zdaj na voljo za Android in iOS mobilne telefone | UPORABNA STRAN

Nakup vozovnice za vlak Slovenskih železnic z mobilno aplikacijo je zdaj na voljo za Android in iOS mobilne telefone

Nakup vozovnice za vlak Slovenskih železnic je zdaj na voljo tudi prek mobilne aplikacije za operacijske sistem Android in iOS. Prav tako pa je posodobljena tudi spletna trgovina za nakup vozovnic, ki so jo pri slovenskih železnicah predstavili konec lanskega leta.

Nakup vozovnice z mobilno aplikacijo
Poleg spletnega nakupa, ki je primarno namenjen uporabi na računalniku, so Slovenske železnice danes nakup omogočile tudi prek mobilne aplikacije nameščene na mobilnem telefonu z operacijskim sistemom Android. Zaradi zagotavljanja varnosti mobilnih plačil je pri Androidu zahtevana različica 4.4 KitKat ali višja, pri iOS pa različica 9.0 ali višja. Aplikacija za Android je na voljo v Google Play Store trgovini, za iOS pa je na voljo v Apple App Store trgovini.

Enosmerna, povratna in otroška vozovnica
Nakup vozovnice za vlak z mobilno aplikacijo trenutno poteka v anonimnem načinu, tako kot pri spletnem. Zato so na voljo zgolj neimenske splošne vozovnice za odrasle ter vozovnice za otroke do 6 let in od 6 do 12 let. Seveda pa so vse vozovnice na voljo kot enosmerne ali povratne. Vozovnico je možno plačati s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro ter Visa in s plačilnim sistemom Moneta.

Kako potujem z mobilno vozovnico?
Po uspešno opravljenem nakupu se vozovnica prikaže v zavihku Moje vozovnice. Klik na izbrano vozovnico prikaže podatke o sami vozovnici (relacija, datum potovanja, razred, cena in ID vozovnice), sama vozovnica pa je AZTEC črtna koda, ki jo odpremo/aktiviramo s klikom nanjo. Povsem na dnu je omogočeno tudi shranjevanje računa vozovnice. Ko dan uporabe vozovnice poteče, se ta shrani v zavihku Arhivirane.

Kmalu prihajajo nove funkcionalnosti
Kot so za Uporabno stran potrdili pri Slovenskih železnicah, si uporabniki, tako mobilni kot tisti, ki bodo nakup opravili prek spleta, obetajo nove funkcionalnosti in predvsem dodajanje preostalih tipov vozovnic.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: